Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 49 Cevapları Gün Yayınları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 49 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 49 Cevapları Gün Yayınları

Endonezya’daki nüfus politikalarından biri de nüfus artış hızıyla ilgilidir. Nüfusunun büyük bir kısmı Müslüman olan ülkede uzun süre nüfus artış hızının artmasına yönelik politikalar benimsenmiştir. 1970’e kadar benimsenen nüfus artış hızını yükseltmeye yönelik politikalar, bu süreçten sonra tamamen değişmiş, ülkede nüfus artış hızını azaltmaya yönelik politikalar benimsenmiştir. 1970’ten sonra başlatılan bu politikalar sayesinde 1970’te binde 25 olan yıllık nüfus artış hızı, 2000 yılında binde 14’e, 2015’te ise binde 12’ye düşmüştür. Bunun sonucunda ülkedeki çocuk nüfus oranı (Grafik 2.2) azalmaya başlamıştır. Endonezya’nın nüfus artış hızıyla ilgili bu başarılı uygulamalarından dolayı Endonezya’daki nüfus politikası, İslam Dünyası’ndaki en başarılı nüfus politikası olarak kabul edilmiştir.

2. Hindistan’da Nüfus Politikaları

2016 yılında nüfusu yaklaşık bir milyar 324 milyon olan Hindistan, dünyanın en çok nüfusa sahip ülkesi (yaklaşık bir milyar 379 milyon) Çin’den sonra en fazla nüfusu olan ülkedir. Nüfus bilimciler, Hindistan’ın önümüzdeki yirmi yıl içinde Çin’in nüfusunu geçeceğini öngörmektedir (Grafik 2.3). Ülke genelinde farklı etnik grupların bulunması, Hindistan’da nüfus politikalarıyla ilgili önemli bir sorundur. Farklı dinlere mensup grupların çok olması, ülkede ulusal bir nüfus politikasını neredeyse olanaksız kılmaktadır. Çünkü Hindistan, 25 federe eyaletten ve 7 birlik toprağından oluşmaktadır.

Hindistan, uzun süre İngiliz sömürgesi olmuştur. İngilizlerin ülkede egemen olduğu on dokuzuncu yüzyılın sonlarında doğum ve ölüm oranları yüksekti. Ülkede kıtlık ve salgın hastalıklardan dolayı nüfus artış hızı düşüktü. Sağlık alanındaki ilerlemeler sayesinde ölüm oranları düştü, nüfus artış hızı yükseldi. Ülkedeki nüfus artış hızı 1920’lerde binde 10 civarındaydı. Tarımsal üretimin artırılmasına ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine bağlı olarak nüfus artış hızı da arttı. Yıllık nüfus artış hızı 1970’li yıllarda binde 22’ye ulaştı.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 49 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!