Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Dikey Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Dikey Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 260 Cevabı

11. Sınıf Dikey Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 260 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim dönemiyle beraber pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “11. Sınıf Dikey Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Oğuz KIRDAR tarafından 283 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Aysel GÜNEY tarafından yapılmış.

11. Sınıf Dikey Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 260 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

11. Sınıf Dikey Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 260 Cevabı

Ekolojik Bilmece: Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya Eyaletindeki Clear (Kıliyır) Gölü’nün doğal ortamında gnat adı verilen bir tür sivrisinek yaşamaktaydı. Bu sineklerden kurtulmak isteyen yerel yönetim 1949, 1954 ve 1957 yıllarında DDT adı verilen böcek zehrini kullandı. Sivrisinekler büyük oranda yok oldu ama 1950-1962 yılları arasında gölün sembolü olarak kabul edilen dalgıç kuşlarının yumurtladığı tüm yumurtaların kabukları kırıldı. Sizce neden?
Yukarıdaki ekolojik bilmecenin cevabı altta verilmiştir. Cevabı okumadan önce, bilmeceyi arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap: Sivrisinekleri yok etmek için göle püskürtülen DDT gazı, göl sularına karıştı. Göldeki besin zincirinin en altında yer alan göl planktonlarındaki DDT kalıntıları, göl suyundan 250 kat fazlaydı. Besin zincirinin üst kademelerine doğru gidildikçe canlılar fiziksel olarak da büyüdü ve bünyelerindeki DDT miktarı da arttı. Göl kurbağalarındaki DDT kalıntı miktarı göl suyunun 2000 katına, balıklarda 12 bin katına ve bu balıklarla beslenen dalgıç kuşlarında ise 80 bin katına ulaştı. Biriken DDT kalıntıları nedeniyle dalgıç kuşu dişilerinin vücutları yeteri kadar kalsiyum üretememeye başladı. Yumurta kabuğunun ana maddesi de kalsiyumdu ve kuşların yumurtladıkları yumurtaların kabukları öylesine inceldi ki dişiler kuluçkaya yattığında kuşun ağırlığı nedeniyle yumurtalar kırıldı. Bölgedeki binlerce dalgıç kuşu çiftinin yumurtalarından 1950-1962 yılları arasında tek bir yavru bile çıkmadı.
2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!