Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
11. Sınıf Din Kültürü SDR İpekyolu Yayınları

11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 23

Youtube Kanalı

“11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 23 SDR İpekyolu Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 23

“Bugün herkese kazandığının karşılığı verilir. Bugün asla zulüm yoktur. Şüphesiz, Allah hesabı çabuk görendir.”
Mümin suresi, 17. ayet.

“…Kötülük işleyip suçu benliğini kaplamış (ve böylece şirke düşmüş) olan kimseler var ya, işte onlar cehennemliklerdir. Onlar orada ebedî kalacaklardır. İman edip salih ameller işleyenler ise cennetliklerdir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.”

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de, insanların yaptığı her şeyin satır satır yazıldığı, ahirette de herkesin hesap vereceği açıkça ifade edilir. İnsanların dünyadayken yaptıkları tüm iyi ya da kötü davranışların Kiramen Kâtibin adlı melekler tarafından yazılı olduğu belgeye amel defteri denir.1 Bununla ilgili olarak Kamer suresinde “Yaptıkları her şey kitaplarda (amel defterlerinde) mevcuttur.”2 buyrulur. Başka bir ayette ise dünyada yapılan az ya da çok, küçük ya da büyük her şeyin mutlaka hesabının sorulacağı şöyle ifade edilir: “… Yaptığın iş (iyilik veya kötülük), bir hardal tanesi ağırlığında bile olsa ve bu, bir kayanın içinde veya göklerde yahut yerin derinliklerinde bulunsa yine de Allah onu (senin karşına) getirir. Doğrusu Allah, en ince işleri görüp bilmektedir ve her şeyden haberdardır.”3 Hz. Peygamber (sav) de bir hadisinde, dünyada yapılan her türlü kötülük ve haksızlığın hesabının verileceği konusunda bizleri şöyle uyarır: “Kıyamet günü (üzerinize yüklendiğiniz) hakları mutlaka (gerçek) sahiplerine geri vereceksiniz. Hatta boynuzsuz koyun için bile boynuzlu koyundan kısas alınacaktır.”

Ahiret günü insanların sevap ve günahları, iyilik ve kötülükleri mizan adı verilen manevi bir terazide tartılacaktır. Bir ayette “O zaman kimin tartıları ağır gelirse işte bunlar kurtuluşa ermiş olacaklardır.”5 buyrulur.

Mizan kelimesi sözlükte; ölçü aleti, tartı, terazi gibi anlamlara gelir.6 İslam’a göre insanların dünyada yaptıkları işler, ahirette mizan denilen manevi bir terazide tartılacaktır. İyilikleri, sevapları çok olanlar kurtuluşa erecek; kötülükleri ağır gelenler ise ceza görecektir. Bununla ilgili olarak Araf suresinde şöyle buyrulur: “O gün tartı haktır. Kimin (sevap) tartıları ağır gelirse işte onlar kurtuluşa erenlerdir. Kimin de tartıları hafif gelirse işte onlar, ayetlerimize karşı haksızlık ettiklerinden dolayı kendilerini ziyana sokanlardır.”

Kur’an-ı Kerim, ahirette hiç kimseye haksızlık edilmeyeceğini, herkesin orada, adil bir şekilde yaptıklarından hesaba çekileceğini haber verir. Bununla ilgili olarak bir ayette “Her canlı ölümü tadacaktır ve ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Bu dünya hayatı, aldatıcı metâından

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf SDR İpekyolu Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 23 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!