Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

11. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 132

“11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 132 Gezegen Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 132

Öğrenelim

Yahudilikte kutsal günler ve bayramlar da önemlidir. Bunlardan bazıları şunlardır:
Roş Haşana:Yahudi takviminde yılbaşıdır. Kâinatın ve insanın kaderinin yeniden belirlendiği
günlerdir. Roş Haşana mutlu bir gündür. Ancak kişinin geçen yılı sorgulaması, yaptıklarını gözden geçirmesi ve ertesi yıl için iyi planlar yapması gerekir. Roş Haşana, sinagogda ibadet ve tövbe ile geçirilir.
Yom Kippur: Roş Haşana’nın birinci gününden itibaren devam eden on günlük tövbe zamanının sonundaki kefaret günüdür. Yahudi inancına göre Roş Haşana’da tasarımı yapılan insanın bir yıllık kaderi Yom Kippur’da son şeklini alır. Yahudiler o gün ibadet ve tövbe ile meşgul olurlar.
Sukkot: Yahudilerin Mısır’dan çıktıktan sonra kırk yıl çölde dolaşmaları anısına yapılan bir bayramdır. Yahudi takvimine göre Tişri ayının on beşinde, Yom Kippur’dan beş gün sonra başlar. Bu bayramı İsrail’deki Yahudiler yedi, İsrail dışındaki Yahudiler sekiz gün kutlar.
Fısıh (Pesah): Israiloğullarının Mısır’dan çıkışı anısına kutlanan hac bayramıdır. İsrail’de yedi, İsrail dışında sekiz gün kutlanır.
Şavuot:Tevrat’ın Tanrı tarafından Yahudilere verilişini kutlama bayramıdır. Haftalar bayramı olarak da bilinir.

Yahudilikte doğum, sünnet, ad verme, dinî hükümlerle sorumlu olma yaşı, evlenme ve ölüm insan hayatında önemli olaylardır. Örneğin doğan çocuk erkek ise dinî kurallara göre sekizinci günü sünnet edilir ve adı konur. Yine evlilik dinî kurallara göre yapılır, yoksa geçerli sayılmaz.
Yahudilikte yiyecek içecek kuralları da çok önemlidir. Bu, onların kendilerini Tanrı’nın seçilmiş kavmi olarak kabul etmelerinden ve Tanrı’ya bağlılıklarının göstergesi olarak değerlendirmelerinden gelir. Yenilmesinde veya kullanılmasında dinen sakınca bulunmayan helal ürünlere denir. Yahudi kurallarına göre domuz, tavşan, midye, salyangoz, İstakoz, karides yenilmez. Et ve süt de birbirine karıştırılarak yenilmez. Sebze ve meyvelerin iyice incelenmesi ve kurtluların yenilmemesi gerekir. Eti yenilen hayvanlar, Yahudi din kurumlarının görevlendirdiği din adamlarının gözetimi altında ve belirlenen şekle göre boğazlanır. Dinine bağlı Ortodoks Yahudiler bu kurallara titizlikle uyarlar. Bir ürünün koşer olup olmadığı hahamlık tarafından denetlenir ve uygun olanlara koşer sertifikası verilir.

Etkinlik

Yahudiliğin ritüelleri ile ilgili arkadaşlarınızla bir şema hazırlayınız. Hazırladığınız şemadan hareketle bu ritüellerin, Yahudi kimlik ve kültürünün oluşmasındaki etkisini değerlendiriniz.

  • Cevap:

11. Sınıf Gezegen Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 132 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!