Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

11. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 88

“11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 88 Gezegen Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 88

Düşünelim

♦ Ülkemizdeki “Yedi Uyuyanlar Mağarası’nı” biliyor musunuz? Nerede olduğunu ve niçin bu isimle adlandırıldığını araştırınız.

  • Cevap: Hristiyanlar tarafından kabul edilen hikâyedeki mağara, Selçuk ilçesindeki Efes antik şehrinin yakınlarındaki Panayır Dağı eteklerinde bulunmaktadır.  İslâm’da ise Kehf Sûresi’nde kıssaları anlatılmakta ve İslâm kültüründe önemli bir yer tutmaya devâm etmektedir. Hristiyanlıkta yedi kişi olarak tasvir edilmekte olup bu yüzden Yedi Uyurlar olarak bilinirler. M.S. 5. ve 6. yy dönemlerinde yapıldığı tahmin edilen Yedi Uyuyanlar Kilisesi’nin bulunduğu ören yeri, dini bir merkez kimliğini taşımaktadır. bugünkü kazılarda ortaya çıkarılan sanatsal yapının, aslında 7 kat olduğu ancak 4 katının görünebildiği belirtilmiştir.

♦ “Ashab-ı Kehf” ifadesi size ne çağrıştırıyor? Arkadaşlarınızla konuşunuz.

  • Cevap: Ashâb-ı Kehf  veya Yedi Uyurlar, dünyanın değişik kültürlerinde anlatılan, halkını terk eden bir topluluğun hikâyesidir. Anlatıların ortak yanı ise kendi halkına yüz çeviren ve onları terk eden bir grup olmalarıdır. Destana göre yedi kişi, peşlerinde bir köpek olduğu hâlde riyazet için krallığa ve dünyaya yüz çevirirler. Hristiyanlığın ilk devirlerinde önemli bir hikâye olan Ashâb-ı Kehf, daha sonra Hristiyan dünyasında önemini yitirdi. İslâm’da ise Kehf Sûresi’nde kıssaları anlatılmakta ve İslâm kültüründe önemli bir yer tutmaya devam etmektedir. Hristiyanlıkta yedi kişi olarak tasvir edilmekte olup bu yüzden Yedi Uyurlar olarak bilinirler.

11. Sınıf Gezegen Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 88 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!