11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Hisar Yayınları Sayfa 43
“11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43 Hisar Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Hisar Yayınları Sayfa 43
Metin Analizi -3
Soru: Aşağıdaki metni okuyunuz. Verilen soruları metinden hareketle cevaplayınız.
4. Kitap
Doğaya uygun kurulmuş bir devlet, bilgelik sıfatını hak ediyorsa bu bahsettiğimiz o küçük azınlığı oluşturan yönetici katın sahip olduğu bilgi sayesindedir. Bütün öteki bilgiler arasında bilgelik adına layık olan biricik bilgiden nasibi olmak da doğası gereği sayısı en az olan bu sınıfa, filozoflara özgüdür.
5. Kitap
Bence birçok insan, bazen istemeden de olsa çelişkiye düşebiliyor, hakiki bir tartışma yaptıklarını sananlar, aslında kendi kendilerine tartışıyorlar çünkü tartışmanın konusu ayrıştırıp incelemek yerine sözcükler ve kavramlar merkezinde dönen bir polemikten ve çatışmadan ibaret oluyor ve ciddi bir tartışma gerçekleşmiyor.
6. Kitap
Gelişigüzel birkaç şey seçelim. Şu an çevremizde birkaç masa birkaç tane de divan var. Ancak bu iki eşya için sadece iki idea olabilir: Bir masa ideası bir de divan ideası. Zanaatkâr, bu her bir gerecin ideasına bakıp kullandığımız şu masayı şuradaki divanı ve öteki şeylerin imalatını yapar ancak hiçbir zanaatkâr ideanın kendisini imal edemez. Bir de her bir zanaatkarın yaptığını tek başına yapan bir zanaatkâr vardır ki, O topraktan yetişen her şeyi ve öteki varlıkları meydana getirir.
Sorular
Soru: 1) Metinde ele alman felsefi problemler nelerdir?
- Cevap: Metinde bilgi, varlık, idea ve siyaset problemleri ele alınmıştır.
Soru: 2) Metne göre (5. Kitap) doğru bilgiye ulaşabilmek için gerekli olan “hakiki bir tartışma” hangi özelliklere sahip olmalıdır?
- Cevap: Hakiki tartışma, kavram oyunlarından uzak, ayrıntılı inceleme ve gerçeği bulmaya yönelik olmalıdır.
Soru: 3) Metne göre (4. Kitap) Platon, devlet yöneticilerinin nasıl bir vasfa sahip olması gerektiğini düşünmektedir?
- Cevap: Platon’a göre devlet yöneticileri bilge olmalı ve filozofların sahip olduğu bilgiye sahip olmalıdır.
11. Sınıf Hisar Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 43 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.


Yeni Yorum