11. Sınıf Fen Lisesi Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 121
“11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 121 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Fen Lisesi Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 121
11.-15. soruları aşağıdaki tabloya göre cevaplayınız.
11. Hangi moleküller inorganik yapılıdır?
- Cevap: 8, 10
12. Hangi moleküller monomerdir?
- Cevap: 1, 3, 5, 7, 11, 12
13. Hangi moleküller sindirime uğrar?
- Cevap: 2, 4, 6, 9
14. Hangi moleküllerin yoğunluğu kapı toplardamarında diğerlerine göre daha fazladır?
- Cevap: 1, 3, 8, 10, 11, 12
15. Hangi moleküllerin yapısında ester bağı vardır?
- Cevap: 2, 9
Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere, doğru sözcüğü/sözcükleri yazınız.
- Cevap:
16. Hücre zarından kolayca geçebilen maddelere Monomer madde denir.
17. Besinlerin hücre içine alınarak sindirilmesine Hücre içi sindirim denir.
18. Proteinlerin sindirimi Mide, ince bağırsak organlarında olur.
19. İnce bağırsak hücrelerinde bulunan parmak şeklinde sitoplazmik çıkıntılara Villus denir.
20. Nükleik asitlerin parçalanmasını sağlayan enzimler Nükleaz ve nükleotidaz enzimleridir.
21. Besinin onikiparmak bağırsağına girmesi ile salgılanan Kolesistokinin hormonu, safra kesesinden ince bağırsağa safra boşaltılmasını sağlar.
22. Sindirim ürünlerini karaciğere ulaştıran damar, Kapı toplardamarıdır.
23. Dişin en dış kısmını örten, vücudun en sert yapısı Mine tabakasıdır.
24. Sindirim ve emilimin büyük kısmı İnce bağırsak adlı organda gerçekleşir.
25. Safra salgısı içinde yağların mekanik sindirimini gerçekleştiren Safra tuzları bulunur.
26. Kalın bağırsakta su ve elektrolit emiliminin azalıp dışkının hızla ilerlemesi sonucu İshal meydana gelir.
27. Aşağıda karaciğerin görevleri verilmiştir. Bu ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” ile belirleyiniz.
- Cevap:
Glikozun fazlasını glikojen olarak depolar. (D)
İnsülin salgılar. (Y)
Amonyağı üre veya ürik asite çevirir. (D)
A ve D vitamini depolar. (D)
Fibrinojen, protrombin gibi kan proteinleri ve heparini sentezler. (D)
28. Aşağıda kalın bağırsakla ilgili özellikler verilmiştir. Doğru ise “D” , yanlış ise “Y” ile belirleyiniz.
- Cevap:
Suyun geri emilmesini sağlar. (D)
Sodyum ve klor iyonlarının geri emilmesini sağlar. (D)
Sindirim enzimleri ile sindirilmemiş besinleri parçalar. (Y)
Echerichia coli bakterileri burada yaşar. (D)
Peristalsis hareket kalın bağırsağın sonuna kadar uzanır. (D)
29. Aşağıda numaralarla verilen ifadeleri harfle verilen ifadelerle eşleştiriniz.
- Cevap:
I-ç
II-c
III-d
IV-b
V-e
11. Sınıf Fen Lisesi Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 121 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.























