Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Fen Lisesi Biyoloji

11. Sınıf Fen Lisesi Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 58

“11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 58 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Fen Lisesi Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 58

Göz küresinin arka kısmında üzerinde ters görüntünün oluştuğu bölge sarı nokta adını alır. Siyah ve beyazı algılayan çubuk reseptörleri sarı noktanın dış kısmında, renkleri algılayan koni reseptörleri ise sarı noktanın merkezinde daha fazla sayıda yer alır. Görme sinirlerinin göz küresinden çıktığı bölgeye kör nokta adı verilir. Burada reseptör yoktur.

Görmenin Mekanizması

Gözün yapısı ve görme olayını gerçekleştirme biçimi, fotoğraf makinesinin çalışma prensibine çok benzer. İnsan gözündeki retina tabakası fotoğraf makinesindeki filme, gözün merceği makinedeki objektife, iris ise diyaframa karşılık gelir. Fotoğraf makinesinde de gözdeki gibi ters görüntü elde edilir. Görme olayında nesnelerden gelen ışığın izlediği yol “Görsel 1.31”deki gibidir.

Işık kırılması önce korneada sonra göz merceğinde gerçekleşir. Kırılmalar sarı nokta (benek) üzerinde ters bir görüntü oluşturur. Sarı noktadaki reseptörler görme sinirlerini uyararak, ters görüntünün beyinde ilgili merkeze iletilmesini sağlar. Görme sinirleri beynin optik kiyazma denilen bölgesinde çaprazlandığı için beyinde görüntü düz algılanır.

Uzaktaki bir cisme bakarken göze gelen ışınların daha az kırılması için göz merceğinin incelmesi ya da yakın bir cisme bakarken ışınların daha çok kırılması için göz merceğinin kalınlaşması durumuna göz uyumu denir. “Görsel 1.32”de bu uyumu sırası ile görebilirsiniz. Göz merceğinin incelip kalınlaşması, silli cisimcik ve asıcı lifler yardımıyla gerçekleşir.

Araştıralım-Paylaşalım

Simülatör uygulamalarında gözün hangi özelliklerinin dikkate alındığını araştırınız. Sonuçlarını sınıfta paylaşınız.

  • Cevap:

Simülatör uygulamaları, gerçekçi bir deneyim sağlamak için gözün birçok özelliğini dikkate alır. Bu özellikler arasında şunlar yer alabilir:

Göz hareketleri: Gözlerin hareketleri, simülatör uygulamalarında gerçekçi bir görüntü sağlamak için önemlidir. Hareketler, gözün odak noktasını değiştirir ve simüle edilen ortama göre uygun şekilde ayarlanır.

Pupilla çapı: Pupilla çapı, gözün ortamdaki ışık miktarına göre ayarlanır. Bu, simülatör uygulamalarında gerçekçi bir aydınlatma sağlamak için dikkate alınır.

Gözyaşı filmi: Gözlerin nemli kalması ve gözyaşı filmi kalitesi, simülatör uygulamalarında göz sağlığı açısından önemlidir. Bu özellik, göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olabilir.

Gözbebekleri: Gözbebekleri, gözün ortamdaki ışık miktarına göre değişir ve simülatör uygulamalarında doğru aydınlatma sağlamak için dikkate alınır.

Renk duyarlılığı: Renk duyarlılığı, simülatör uygulamalarında gerçekçi bir renk deneyimi sağlamak için önemlidir. Bu özellik, renklerin doğru şekilde görüntülenmesini sağlar.

Yakınlaştırma: Gözlerin yakınlaştırma özelliği, simülatör uygulamalarında nesnelerin gerçekçi bir şekilde görüntülenmesini sağlar. Bu özellik, gözlerin odak noktasını değiştirerek gerçekçi bir derinlik sağlar.

Hasta göz modelleri: Simülatör uygulamalarında hasta göz modelleri kullanılabilir. Bu modeller, gerçek hastalıkların ve durumların simüle edilmesine olanak tanır ve cerrahi eğitim ve uygulama için kullanılabilir.

Bu özellikler, simülatör uygulamalarının gerçekçi ve doğru bir deneyim sağlamasına yardımcı olur ve göz sağlığına yönelik önlemler alınmasına yardımcı olabilir.

11. Sınıf Fen Lisesi Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 58 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!