Evvel Cevap
11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 208
11. Sınıf Fen Lisesi Kimya
11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 208

“11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 208 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 208

Doymamış Çözelti

Belirli bir sıcaklık ve basınçta bir çözücünün çözebildiği madde miktarından daha az madde miktarıyla oluşan çözeltilere doymamış çözelti denir. Doymamış çözeltiler, doymuş bir çözeltiden daha az çözünen içeren çözeltilerdir. Örneğin KClO3 tuzunun 25 oC’deki çözünürlüğü 12 g/100 g sudur. Bu tuzun 25 oC’de 100 g su ve 8 g KCIO3 kullanılarak hazırlanan 108 g çözeltisi doymamıştır. Bu çözeltiye aynı sıcaklıkta 4 g daha KClO3 tuzu eklenip çözülürse doymuş çözelti elde edilebilir.

Aşırı Doygun Çözelti

Belirli bir sıcaklık ve basınçta çözebildiği en fazla madde miktarını çözmüş olan doygun çözeltiler, çözünürlüğün daha az olduğu sıcaklık değerine getirildiğinde doymuşluğun üzerine çıkmış olur. Bu durum geçicidir ve bu tür çözeltiler kararsızdır. Böyle çözeltilere aşırı doygun çözeltiler denir. Aşırı doygun çözeltilerde fazla çözünmüş madde zamanla çözeltiden ayrılır. Bu ayrılma, çözelti doygun hâle gelinceye kadar devam eder. Çözüneni katı olan aşırı doygun çözeltilerde fazlalık olan çözünenin çözeltiden ayrılması katının dibe çökmesiyle olur. Çözüneni gaz olan aşırı doygun çözeltilerde fazlalık olan çözünenin çözeltiden ayrılması gaz çıkışı şeklinde olur. Sıcak reçellerin soğuması sırasında şekerlenme gerçekleşmesi sıcak reçelin aşırı doygun çözelti olduğunu gösterir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 208 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum