Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Fen Lisesi Kimya

11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 355

“11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 355 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 355

Örneğin 7A grubu elementlerinin hidrojenli bileşiklerinin asitlik kuvvetleri arasındaki ilişki aşağıdaki gibidir. Bir asidin bileşiminde hidrojenin yanında oksijen de varsa bu tür asitlere oksiasitler denir. Aynı elementin oksiasitlerinin oksijen sayısı arttıkça H+ iyonunun kopması kolaylaşır ve asitlik kuvveti artar. Merkez atomu farklı olan oksiasitlerde merkez atomun elektronegatifli arttıkça asitlik kuvveti artar.

Organik asitler (karboksilli asitler) yapılarında karboksil grubu (-COOH) bulunduran asitler olup oksiasitler grubundadır. Genel yapıları R-COOH şeklindedir. R- grubundaki karbon sayısı arttıkça asitlik kuvveti azalır.

Periyodik sistemde gruplarda yukarıdan aşağı, periyotlarda sağdan sola doğru metallerin elektronegatifliğini azalması ile bu tür bileşiklerin bazlık kuvveti artar. Bir metal atomuna hidroksit grubunun bağlanmasıyla oluşan bazlar B(OH)n genel formülü ile gösterilir. Bu bazlar B – O – H yapısındadır ve B metal atomudur. Metallerin elektronegatifli küçük olduğundan B – O bağını oluşturan elektron çifti oksijen atomu tarafından tamamen çekilir. Bunun sonucu olarak bileşik B+ ve OH- iyonlarına ayrılarak baz özelliği gösterir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 355 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!