11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 410
Bu sayfa 2022-2023 eğitim-öğretim yılı içeriğidir.
Kitabın güncel basımı kontrol ediliyor…
“11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 410 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 410
72. Aşağıda tepkime denklemleri verilen maddelerin aynı sıcaklıkta eşit derişimli sulu çözeltilerinden hangisinin pH değeri en yüksektir?
A) HI(suda)→ H+(suda) + I"(suda)B) HCN(suda)→ H+(suda) + CN"(suda)C) CH3COOH(suda)→ CH3COOİsuda) + H+(suda)D) CH3NH2(suda) + H2O(s)→ CH3NH3+(suda)+OhT(suda)E) KOH(suda)→ K+(suda) + OH"(suda)
- Cevap: E
73. Aynı sıcaklıkta derişimleri ve hacimleri eşit kuvvetli asit olan HCl ve zayıf asit olan HF çözeltileri içinI. pH değerleriII. İyonlaşma yüzdeleriIII. Çözünmüş HCl ve HF mol sayılarıyargılarından hangileri eşit değildir?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIE) I, II ve III
- Cevap: D
74. 25 oC’de pOH = 12 olan 200 mL HBr çözeltisinde kaç mol H+ iyonu vardır?
A) 0,002B) 0,01C) 10-12D) 5.10-12E) 0,001
- Cevap: A
75. 25 oC’de pH = 1 olan 100 mL asit çözeltisine kaç mL su eklenirse pH değeri 2 olur?
A) 50B) 100C) 900D) 1000E) 2000
- Cevap: C
76. 25 oC’de 1,12 g KOH ile 200 mL çözelti hazırlanıyor. Oluşan çözeltinin pH değeri kaçtır? (KOH:56)
A) 1B) 2C) 8D) 10E) 13
- Cevap: E
77. 4.10-2 M 100 mL HCl çözeltisine 300 mL su eklenince çözeltinin pH değeri kaç olur?
A) 1B) 2C) 3D) 10E) 12
- Cevap: B
78. 0,2 M’lık 100 mL CH3COOH çözeltisinde H+ iyonu mol sayısı 2.10-4 olduğuna göre asetik asitin Ka değeri kaçtır?
A) 2.10-7B) 2.10-5C) 2.10-3D) 10-3E) 10-1
- Cevap: B
79. CH3COOH’in sulu çözeltisine su eklendiğindeI. CH3COOH’ın derişimiII. OH- iyon derişimiIII. CH3COO- iyon derişimiIV. İyonlaşma yüzdesi değerlerinden hangileri artar? (CH3COOH için Ka = 2.10"5)
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) II ve IVD) I, II ve IVE) II, III ve IV
- Cevap: C
80. 25 oC’de 0,4 M YOH bazının %0,2’si iyonlaştığına göre bu zayıf bazın Kb değeri kaçtır?
A) 1,6.10-6B) 3,2.10-6C) 1,6.10-6D) 3,2.10-8E) 8.10-8
- Cevap: A
81.I. 1 mol 100 mL CH3COOH ile 0,5 mol 100 mL NaOHII. 1 mol 400 mL HCl ile 1 mol 100 mL NaOHIII. 2 mol 200 mL NH3 ile 1 mol 100 mL HClYukarıdaki çözeltilerin hangileri tampon çözelti oluşturur?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIE) I ve III
- Cevap: E
11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 410 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok