“11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 411 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 411

82. 25 oC’de 100 mL 0,25 mol HF asit çözeltisinin pH değeri kaçtır? (Ka = 4.10"5)

A) 2B) 3C) 4D) 11E) 12

  • Cevap: A

83.I. NH3/NH4ClII. CH3COOH/CH3COONaIII. HCl/NaClYukarıda verilen bileşik çiftlerinden hangileri tampon çözelti oluşturur?

A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIE) I, II ve III

  • Cevap: D

84.I. KanII. SerumIII. SirkeYukarıdaki maddelerden hangisi tampon çözelti özelliği gösterir?

A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIE) I, II ve III

  • Cevap: D

85. Aşağıdaki tabloda kuvvetli ve zayıf asit-bazlar verilmiştir.Buna göreI. NaCNII. CH3COOKIII. KClIV. NH4Cltuzlarından hangilerinin sulu çözeltisi asidik özellik gösterir?

A) I ve IIB) Yalnız IVC) III ve IVD) II ve IIIE) I, II ve IV

  • Cevap: B

86. Tampon çözeltiler ile ilgiliI. pH değerleri seyrelme ve asit/baz ilavesi ile fazla değişmez.II. Kuvvetli asit ve baz çözeltilerinden oluşur.III. Elektrik akımını iletirler.yargılarından hangileri doğru olur?

A) Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III

  • Cevap: C

87.I. KCNII. KClIII. NaF25 oC’de tuzları ile hazırlanan sulu çözeltilerden hangisinin pH > 7 olur?

A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIIE) I, II ve III

  • Cevap: D

88. 25 oC’de derişimleri ve hacimleri eşit olan CH3NH2 ve HCl çözeltileri karıştırıldığında oluşan çözelti içinI. pH = 7 olur.II. Tampon çözelti özelliği gösterir.III. Oluşan tuzun katyonu su ile hidrolize uğrar.yargılarından hangileri doğru olur?

A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIIE) I, II ve III

  • Cevap: C

89. Kuvvetli asit ile zayıf bazın nötralleşmesin- den oluşan NH4Cl tuzu içinI. Suda %100 iyonlaşır.II. Katyonu su ile hidroliz olur.III. Sulu çözeltisinde pH < 7’dir.yargılarından hangileri doğru olur?

A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIIE) I, II ve III

  • Cevap: E

11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 411 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.