Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Fizik Anka Kuşu Yayınevi

11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 287 Cevapları Anka Yayınevi

11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınevi Sayfa 287 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 287 Cevapları Anka Yayınevi

Bu yüzden parçacık, alandan atıldığı doğrultunun solundan çıkar. Parçacık daha küçük hıza sahip olsaydı alanı atıldığı doğrultunun sağından terk ederdi. Bu sistem hız seçici olarak kullanılmaktadır. Maddenin yapısını araştırmak için atom altı parçacıklar hızlandırılıp çarpıştırılmaktadır. Çarpışan parçacıkların enerjileri yeteri kadar büyük ise çarpışma sonucunda yeni parçacıklar ortaya çıkmaktadır. Parçacıkların yüksek miktarda enerji kazanması için parçacık hızlandırıcılar kullanılır. Bir hızlandırıcıda demet şeklindeki yüklü parçacıklar, havası boşaltılmış bir tüpte elektrik alan bölgesinde hızlandırılır. Daha sonra demetin sapmadan yoluna devam edebilmesi için manyetik alandan yararlanılır.

2.4.1i. Elektromotor Kuvveti Oluşturan Sebepler

Simülasyonda gözlemlediğiniz gibi sarım sayısının artması ile meydana gelen emk’i artar. Mıknatısın daha hızlı dönüş hızı meydana gelen emk’ini etkiler. Hız artarsa emk’i artar. Sarımların alanının artması, emk’inin artmasına sebep olur. Çünkü akı değişimi alanla doğru orantılıdır.
İndüksiyon akımında tel çerçeve içerinden geçen manyetik akının değişimi ile elektromotor kuvveti elde edildiğini öğrendik. N tane sarımdan oluşan bir bobindeki emk’i f =-N-AZ/T t matematiksel modeli ile hesaplanır.

Elektrik motorları, elektrik enerjisini hareket enerjisine dönüştürür. Elektrik motorlarının birçok kullanım alanı vardır. Kumandalı arabalarda tekerlekleri, çamaşır makinelerinde kazanı döndüren elektrik motorlarıdır. Elektrik motorları Resim 2.13’te görüldüğü gibi sabit mıknatısların oluşturduğu manyetik alanın içinde bulunan sarımlardan oluşur. Sarımlardan elektrik akımı geçtiğinde tellere manyetik moment etki ederek sarımların dönmesi sağlanır. Motorlarda tur sayısı rpm ile ifade edilir. rpm motorun dakikadaki dönüş sayısını verir. Örneğin 1000 rpm’lik bir motor bir dakikada 1000 kez dönüş yapar. Bir elektrik devresinde devreden akım geçmezken pilin kutuplarındaki potansiyel farka elektromotor kuvveti denir. Elektromotor kuvveti birim yüke düşen enerji miktarıdır. 15. Deney’i yaparak elektrik akımının sarımları nasıl döndürdüğünü gözleyelim.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Anka Yayınevi Fizik Ders Kitabı Sayfa 287 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!