Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Fizik Anka Kuşu Yayınevi

11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları Anka Yayınevi

11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınevi Sayfa 37 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları Anka Yayınevi

Şekil 1.18’deki gibi A aracı batıya doğru 20 m/s hızla ve B aracı da doğu yönünde 10 m/s hızla gitsin. B aracında bulunan gözlemci A aracını hangi hızla gidiyor görür?

  • Cevap: Doğu yönünde 10 m/s hızla giden B aracının sürücüsü, batı yönünde 20 m/s hızla giden A aracını 30 m/s hızla batıya doğru gidiyor görür.

Sınıfta gruplar oluşturunuz. Etrafınızda gözlemlediğiniz bağıl hareketlerle ilgili araştırma başlıklarını belirleyiniz. Grup içinde görev dağılımı yapınız. Grup hâlinde elde ettiğiniz sonuçları edebiyattan ve görsel sanatlardan yararlanarak arkadaşlarınıza sununuz.

  • Cevap:

Bağıl hareket: bağıl hareket birbirleriyle etki içerisinde olmayaniki hareketlinin birbirine göre durumuna denir. Bağıl hareket bir arabanın diğer arabaya göre hızını ve yönünü gözlemlemek için kullanılır. Bağıl hareket kişiye (gözlemciye) bağlı olduğundan dolayı bağıl hareket denmiştir. Özneldir, kişiden kişiye değişir (kişi = gözlemci ). Bağıl hareketi hesaplayabilmek için gözlenen ve gözlemcinin bileşkesini almamız gerekir.

Örnek: Sudaki bir kişi ile su kenarındaki bir kişinin birbirine göre durumu. İki arabanın birbirine göre hızı ,durumu ..vs. dünya ile ayın birbirine göre durumu , sabit bir evin ile hareketli bir motorun birbirine göre durumu, hareketli bir otobüs ile duraktaki bir kişinin birbirine göre durumu.

Bileşik hareket: birden fazlsa hareketlinin birbirine etkilerinden dolayı hareketlilerin aldığı pozisyonun sonucundaki bağıl harektlerinin hesaplandığı olaya bileşik hareket denir. bu harekete örenk olarak akıntı ile yüzücü en klasik örnektir. bu harekette akıntı ile yüzücü aynı yönde ise toplanır farklı yönde ise çıkartılır sonrada akıntı da yüzen birden fazla yüzücünün birbirine göre durumları vs. gibi örnekler vererek bağıl hareketi kullanmamız ister.

Örnek: Nehirde yüzüyen yüzücü  (akıntı , yüzücü ). Havada uçan bir uçak  ( uçak , hava ), toprak kayması olurken ,( toprak , kayan kısımdaki hareketli nesneler ) tekne ya da geminin suda iken suyun akıntısı ile havanın akıntısına karşı durumları (tekne- rüzgar , tekne- su).

11. Sınıf Anka Yayınevi Fizik Ders Kitabı Sayfa 37 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!