Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 123

11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 123 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 123

Aşağıda verilen bilgiler doğrultusunda soruları cevaplayınız.

1923 yılında J. Brönsted ve T. Lowry eş zamanlı olarak asit ve baz kavramını belirgin bir şekilde değiştiren yeni bir asit ve baz teorisini yayınladı. Teori sadece suda değil tüm çözücülerde oluşan reaksiyonlara uygulanma avantajına sahipti. Ancak daha da önemlisi bir baz proton almaya eğilimli iken bir asidin proton serbest bırakmaya daha eğilimli olduğunu açıkladı. Dolayısıyla herhangi bir asitten bir proton ayrılması sonucu baz oluşur ve bu baz da yeniden asit olabilmek için bir proton alır. Aynı şekilde bir baz bir protonu kabul edebilir, süreç içinde bir asit oluşturabilir. Bu düşünceyle tüm asitler ve bazlar eşlenik veya karşılık gelen çiftler halinde düzenlenebilir ve bu da asitler veya bazlar olarak bilinen maddeler aralığını genişletir.

1. Verilen zayıf asit ve bazların suda çözünme denge tepkimesini yazınız

  • Cevap:

2. Verilen asit/baz örneklerinin suda çözünmesiyle oluşan eşlenik asit – baz çiftlerini belirtiniz.

  • Cevap:


Aşağıda verilen bilgilerden yararlanarak soruyu cevaplayınız.

Temmuz 1984’ de Berlin’ de Dünya Sağlık Örgütü’ nün (WHO) Avrupa Bölgesel Toplantısında çeşitli gruplar tarafından sunulan araştırmalar asit yağmurlarının insan sağlığı üzerindeki etkileri konusunda ilginç sonuçlar açığa çıkarmıştır.

Asit yağmurlarının insanlar üzerinde deri, göz ve solunum sistemindeki direkt etkileri dikkat çekicidir. Asit yağmurlarının insanlar üzerindeki dolaylı etkileri, yüzey ve içme suları, yer altı suları, toprak, ağır metaller, bitkiler ve balıklar üzerindeki etkilerine bağlı olarak, bu unsurların kullanılması sonucunda uzun vadede insan bünyesinde asidik depolanmaya neden olmasıdır. Göllere ve akarsulara düşen asit yağmurları, sudaki asit dengesini bozar ve balıkları etkiler. Balıkların bu durumdan etkilenmesi besin zinciri yoluyla bizleri de etkilemektedir.

1. Asit yağmurlarına neden olan gazların suda çözünme tepkimelerini yazarak eşlenik asit-baz çiftlerini belirtiniz.

  • Cevap:

11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 123 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!