Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 139

11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 139 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 139

Magnezyum hidroksit bileşiğinin su ile oluşturduğu süspansiyona Magnezya sütü denir. Bu madde sağlık uygulamalarında önemli bir antiasit olarak kullanılır. Özellikle mide yanmalarını yatıştırmak ve ciltteki yağlanmayı azaltmak için uzun yıllardır kullanılmaktadır. Verilen bilgiden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Magnezya sütünün mide yanmalarında sıklıkla kullanılmasının nedenini mide ortamında gerçekleştirdiği tepkime üzerinden açıklayınız.

  • Cevap: Magnezya sütü (Mg(OH)2) bir bazdır. Mide ortamında HCl miktarındaki artış mide yanmalarına neden olur. Magnezya sütü ise midede HCl ile nötrleşme tepkimesi vererek mide asidinin miktarını azaltır. Mg(OH)2 + 2HCl → MgCl2 + H2O

2. Bal arısı ve eşek arısı sokmaları sonucu meydana gelen acı hissini dindirmek amacıyla kullanılan maddelerin farklılık göstermesinin nedenlerini araştırınız.

  • Cevap: Bal arısı sokmasında acı hissine neden olan salgı asidiktir. Acı hissini dindirmek için bazik maddeler sürülerek nötrleştirilir. Ancak eşek arısı iğnesi ile aktarılan salgı ise baziktir. Bu nedenle acı hissini azaltmak için asidik maddeler kullanılır.

Aşağıda verilen bilgileri dikkate alarak soruları yanıtlayınız.

1. Eşit hacim ve derişimde alınan HCl ve Ba (OH) 2 çözeltilerinin titrasyonu sonucu tam nötrleşme gerçekleşir mi? Açıklayınız.

  • Cevap: Tam nötrleşmenin gerçekleşebilmesi için çözeltide bulunan H+ ve OH- iyonlarının mol sayıları eşit olmalıdır. Ancak çözeltilerde H+ ve OH- iyonlarının mol sayısı hesaplandığında nOH- = 2nH+ olduğundan çözelti baziktir.

11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 139 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!