Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 32

11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 32 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 32

2. Araba firmaları araç kaportalarındaki zararı en aza indirgemek için araç dışına karoser hava yastıkları yapmayı planlamaktadır. Bu hava yastıkları, araç içi hava yastıklarına oranla oldukça büyük bir hacme sahiptir. Karoser hava yastıklarıyla normal hava yastıklarını kıyasladığınızda nasıl bir sonuca ulaşırsınız?

  • Cevap: Burada gazların hacmi ile tanecik sayısı ilişkisi vardır. Karoser hava yastıklarının hacmi normal hava yastıklarının hacminden daha büyüktür. Bu yüzden karoser hava yastıklarının içini azot gazı ile doldurabilmek için daha çok madde kullanılmalıdır. Bu durum araçlarda depolama sorunu yaratabilir. Ayrıca gazın büyük hacimli yastığı doldurması için daha çok zamana ihtiyacı olacağından bu da kaza anında olumsuzluk oluşturabilir.

3. Sıcak hava balonları sürekli yükselir mi? Nedenlerini tartışınız.

  • Cevap: Sıcak hava balonlarında gazların genleşmesinden yararlanılır. Isıtılan hava genleşir ve birim hacimdeki gaz tanecikleri sayısı azalır. Bu, sıcak havanın yoğunluğunun azalması demektir. İç kısmı normal havadan daha düşük yoğunluklu hava ile dolan balon yükselmeye başlar. Elbette bu yükseliş sürekli devam etmez. Bunun iki temel nedeni vardır. Birincisi atmosferdeki gazların yoğunluğu her yerde aynı değildir. Yükseldikçe gaz yoğunluğu azalır ve atmosfer basıncı düşer. Bu yüzden belli bir yüksekliğe ulaşıldığında dışarıdaki havanın yoğunluğu ile balonun içindeki havanın yoğunluğu eşitlenir ve balon yükselmez. İkinci durum ise sıcaklıkla ilgilidir. Yükseldikçe havanın sıcaklığı giderek düşer ve sıcaklığı düşen hava, balon içindeki gazın kısmen de olsa soğumasına neden olur. Soğuyan gazın ise yoğunluğu tekrar artmaya başlar. Bu durumlar yükselmenin sürekli olmayacağını gösterir.

4. Aşağıdaki birim dönüşümlerini yapınız.

  • Cevap:

200 bar=200 atm
1 atm=76 cmHg
18oC=291K
2500 m3=2500000 L (1dm3=1L’ dir)

Aşağıdaki tabloda hava balonları içinde kullanılan bazı gazlar ve bu gazların özellikleri verilmiştir. Bu bilgileri kullanarak sizden bir balon yapmanız istenseydi nasıl bir balon tasarlardınız? Nedenlerini açıklayarak sınıfta tartışınız (Havanın yoğunluğunu 1,2 kg/m3 alınız).

  • Cevap: Bu sorunun cevabı öğrenciye bırakılmıştır.

11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 32 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!