Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 74

11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 74 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 74

3. Kemal Bey’in, çikolatanın oda sıcaklığında katılaşması sorunu için kullandığı yöntem kimyasal olarak nasıl bir çözüm oluşturmuştur?

  • Cevap: Kemal Bey’in çikolataya tuz katması, çözeltinin kimyasal olarak donma noktasının düşmesinde etkili olmuştur.

Aşağıda verilen bilgi ve şekillerden yararlanarak soruları cevaplayınız.

• Az yoğun ortamdan çok yoğun ortama çözücü geçmesi olayına osmoz denir. Az yoğun ortamdan çok yoğun ortama geçen çözücünün yani sıvının yüksekliğinin artmasıyla oluşan basınca da osmo- tik basınç denir.

1. Şekillerdeki K, L, M kaplarında bulunan iki çözelti arasında yarı geçirgen bir zar bulunmaktadır. Bir süre beklendikten sonra su seviyeleri hangi noktalarda (dp d2, d3, d4, d5, d6) yükselme gösterir? Nedeni ile yazınız.

  • Cevap:

K kabında d2 noktasında
L kabında d3 noktasında
M kabında d6 noktasında yükselme olur.
Osmoz olayında az yoğun ortamdan çok yoğun ortama su geçişi olduğu için saf su olan bölgelerden diğer bölgelere geçiş olur.

2. Hangi kaptaki su yükselmesi diğerlerine göre daha fazladır? Nedeni ile yazınız.

  • Cevap: d6’daki yükselme en fazla olur. MgCl2 çözeltisinde bulunan tanecik sayısı diğerlerinden fazladır. (MgCl2 3 tanecik vardır.)

3. Bu kaplarda oluşan osmotik basınçları kendi aralarında sıralayınız.

  • Cevap: d6 > d2 > d3 Sıvının yükselmesi, ardından osmotik basınç artışını da getirir. Hangi noktada yükselme fazla ise orada osmotik basınç en büyüktür.

11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 74 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!