Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ
11. Sınıf Kök-e Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Kök-e Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 235 Cevabı

11. Sınıf Kök-e Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 235 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “11. Sınıf Kök-e Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Doç. Dr. Dilek Sultan, Acarlı Hüseyin Abdurrahman Acarlı tarafından 256 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Özgür Hakan ASLAN tarafından yapılmış.

11. Sınıf Kök-e Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 235 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

1. Aşağıdakilerden hangisi, popülasyonun yoğunluğunu azaltan faktörlerden değildir?
A) Salgın hastalıklar
B) Doğal afetler
C) Dışa göçlerin artması
D) Besin kıtlığı
E) Doğum oranının artması

  • Cevap: E

2. Bir popülasyonda yaşayabilecek en fazla birey sayısına “taşıma kapasitesi” denir. Taşıma kapasitesine yaklaşmış bir popülasyon için;
I Rekabet artar.
II. Doğum oranı artar.
III. Dışa göçler artar.
yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: D

3. Yarı parazit bitkiler ile ilgili olarak;
I. Kloroplast taşırlar.
II. Üzerinde yaşadığı bitkiden sadece inorganik besin alırlar.
III. Tohumla ürerler.
açıklamalarından hangisi ya da hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: E

4. Hayvansal parazitler ile ilgili olarak;
I. Sindirim sistemleri gelişmiştir.
II. Duyu organları gelişmiştir.
III. Konak canlıya zarar verirler.
IV. Hızlı üreme yeteneğine sahiptirler.
özelliklerinden hangisi ya da hangileri ortaktır?
A) I ve II B) II ve III C) II ve IV
D) III ve IV E) II, III, IV

  • Cevap: D

5. İnsan vücudunda yaşayabilen;
I. Kalın bağırsakta yaşayan, B ve K vitamini sentezleyen bakteriler
II. İnce bağırsakta yaşayan ve sindirilmiş besinleri kullanarak yaşayan tenya
III. Saç köklerinde yaşayan bit
canlılarından hangisi ya da hangileri insan ile mutualist olarak yaşar?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: A

6. Bitki türleri arasında;
I. Işık
II. Mineral
III. CO2
gibi faktörlerden hangisi ya da hangileri için rekabet görülebilir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: C

7. Arka arkaya gerçekleşen süksesyonlar sonucunda ortaya çıkan kararlı, dengeli ve uzun süreli yaşayan bitki toplulukları aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılır?
A) Komünite B) Klimaks C) Baskın tür
D) Popülasyon E) Biyom

  • Cevap: B

8. Komünitelerle ile ilgili olarak;
I. Farklı türler bulundurur.
II. Barındırdığı canlılar arasında rekabet görülebilir.
III. Farklı beslenme şekillerine sahip türleri barındırabilir.
özelliklerinden hangisi ya da hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: E
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
YORUM YAPMAK İSTER MİSİN?
**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!

Close