Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 6

11. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 6 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 6

1. Şekil’deki gibi çember biçiminde bir düzenek hazırlanmıştır. Hazırlanan düzenekte çember üzerinde eşit aralıklarla 12 nokta işaretlenmiş ve bu noktalar A, B, C,… harfleriyle gösterilmiştir.
Bir ucu O noktasına sabitlenmiş ibrelerden siyah olanı sabit olup ok bulunan diğer ucu daima A noktasını göstermektedir. Kırmızı ibre ise turuncu düğmeye bir kez basıldığında saat yönünde, mavi düğmeye bir kez basıldığında saatin tersi yönünde yanındaki harfin üzerine gelerek ilerlemektedir.
Örneğin 2. Şekildeki kırmızı ibre, mavi düğmeye 2 kez basıldığında C noktasını, turuncu düğmeye 2 kez basıldığında ise K noktasını göstermektedir.

Yukarıda verilen düzenekte denemeler yapan Cahit, Ayşe, Mehmet, Zeynep, Akif, Elif ve Ersoy’un hangi düğmeye kaçar defa bastıkları ile ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir:

Verilen bilgilere göre oluşan açıların adlarını ve yönlerini tablodaki boşluklara yazınız.

Not: Her bir öğrenci düğmeye basmadan önce düzenekteki kırmızı ibre 1. Şekildeki başlangıç hâline dönmektedir.

  • Cevap:

Ayşe, mavi düğmeye 4 defa bastığı için kırmızı ibrenin hareketli ucu E noktasına gelecek ve AOE % oluşacaktır. Bitiş kenarı [OE saat yönünün tersine hareket ettiği için AOE % pozitif yönlüdür.
Zeynep, turuncu düğmeye 5 defa bastığı için kırmızı ibrenin hareketli ucu H noktasına gelecek ve AOH % oluşacaktır. Bitiş kenarı [OH saat yönünde hareket ettiği için AOH % negatif yönlüdür.
Elif, mavi düğmeye 5 defa bastığı için kırmızı ibrenin hareketli ucu F noktasına gelecek ve AOF % oluşacaktır. Bitiş kenarı [OF saat yönünün tersine hareket ettiği için AOF % pozitif yönlüdür.
Cahit, mavi düğmeye 1 defa bastığı için kırmızı ibrenin hareketli ucu B noktasına gelecek ve AOB % oluşacaktır. Bitiş kenarı [OB saat yönünün tersine hareket ettiği için AOB % pozitif yönlüdür.
Mehmet, turuncu düğmeye 4 defa bastığı için kırmızı ibrenin hareketli ucu I noktasına gelecek ve AOI % oluşacaktır. Bitiş kenarı [OI saat yönünde hareket ettiği için AOI % negatif yönlüdür.
Akif, mavi düğmeye 3 defa, turuncu düğmeye 6 defa bastığı için kırmızı ibrenin hareketli ucu J noktasına gelecek ve AOJ % oluşacaktır. Bitiş kenarı [OJ saat yönünde hareket ettiği için AOJ % negatif yönlüdür. Ersoy, turuncu düğmeye 2 defa, mavi düğmeye 5 defa bastığı için kırmızı ibrenin hareketli ucu D noktasına gelecek ve AOD % oluşacaktır. Bitiş kenarı [OD saat yönünün tersine hareket ettiği için AOD % pozitif yönlüdür. Buna göre tablo aşağıdaki şekilde doldurulur:

11. Sınıf Meb Yayınları Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 6 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!