“11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 177 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 177

7. f:R→ R, f (x) = x2 - 7x + 12 parabolünün eksenleri kestiği noktaların koordinatlarını bulunuz.

  • Cevap: (3, 0), (4, 0), (0, 12)

8. f:R→ R, f (x) =-2x2 - 4x +1 parabolünün en büyük değerini bulunuz.

  • Cevap: 3

9. f: R→ R, f (x) = x2 - (a - 1)x + 3a -1 parabolünün simetri ekseni x = 2 olduğuna göre tepe noktasının koordinatları toplamını bulunuz.

  • Cevap: 12
  • 10. f: R→ R, f (x) = -2
  • (x - a )2 + b - 3 parabolünün tepe noktası T( -3, 1) olduğuna göre a
  • b ifadesinin değerini bulunuz.
  • Cevap: (-12)
  • 11. Yukarıda grafiği verilen f fonksiyonu için aşağıda verilen bilgilerden hangisi ya da hangilerinin daima doğru olduğunu bulunuz.I. c < 0II. a
  • b - c > 0III. 3 < 0
  • Cevap: I. Doğru II. Doğru III. Yanlış

12. f: R→ R, f (x) = (a - 1 )x2 - 6x + 3 parabolü x eksenini kesmediğine göre a’nın alabileceği en küçük tam sayı değerini bulunuz.

  • Cevap: 5

13. f: R→ R, f (x) = x2 - 4x - 5 parabolünün görüntü kümesi A; g:R→ R, g (x) = -x2 + 6x - 7 fonksiyonunun görüntü kümesi B olduğuna göre A n B kümesini bulunuz.

  • Cevap: [-9, 2]
  • 14. Yukarıda grafiği verilen f fonksiyonu için aşağıda verilen bilgilerden hangisi ya da hangilerinin doğru olduğunu bulunuz.I. f(5)
  • f(-3) < 0II. f( 2) - f( -6) = 0III. Fonksiyonun en küçük değeri -16/5'dir.
  • Cevap: I. Doğru II. Doğru III. Yanlış

15. Yukarıda grafiği verilen f(x) parabolünün denkleminini bulunuz.

  • Cevap: f (x) = -3 (x -1)2 + 5

16. y = 2x2 - 5x + 3 parabolü ile y = x - 2 doğrusunun durumunu inceleyiniz.

  • Cevap: kesişmez

11. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 177 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.