Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 14 Cevabı

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 14 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Aysun KOLUAÇIK, Haydar Sinan KOLUAÇIK, Rukiye GÜNDOĞDU AVCI, Sarper Serkan AVCI tarafından 160 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Volkan NUR tarafından yapılmış.

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 14 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 14 Cevabı

1. Geçmişteki medeniyetler arasında bilgi, inanç, deneyim ve kültürel etkileşim nasıl sağlanmıştır?

  • Cevap: Günümüzdeki bir çok araçtan, teknolojiden eksik olan geçmiş toplumlar ancak topraklarına gelen ticaret kervanlarıyla, savaşlar sonucu ittifak kurdukları ya da savaştıkları topluluklar vasıtasıyla diğer medeniyetlerle etkileşim sağlamışlardır. 

2. Yazının bulunması, insanın bilgi edinme sürecini nasıl etkilemiştir?

  • CevapYazının icadıyla kültürel bilgi birikiminin aktarımı gerçekleşmiştir. Bilgi birikimlerinin oluşturulması üzerine yenilerinin eklenmesini sağlamış; anlaşmaların, kanun, kuralların bir yere kaydedilmesi sağlanmış, kalıcı hale getirilmiştir. Bu sayede insanlığın bilgi edinme serüveni hızlanmış ve etkinleştirilmiştir.

    Aslında önemsiz gibi görünen ama insan hayatının, insanlık medeniyetinin gelişmesinde en önemli paya sahip olan şey kuşkusuz yazının icadı oldu. Birçok tarihçiye göre yazının icadı insanlık tarihinin dönüm noktasıdır. Yazının icadıyla birlikte insanlar birbirleriyle daha rahat iletişim kurdu. Böylece bilim ve teknik gelişti. İnsanlar yeni şeyler icat ederek günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya başladı. Yazıyı ilk oluşturan uygarlığın Sümerler olduğu söylenebilir. Mezopotamya’da yapılan kazı çalışmalarında tarihin en eski yazı tabletlerinin bu uygarlık tarafından yapıldığı belirlenmiştir. İlk yazı MÖ 3500’lü yıllarda yazılmıştır. Sümerler’in çivi yazısı Mısırlılar tarafından geliştirilerek çivi yazısı oluşturulmuştur.

    Yazı ilk icat edildiği yıllarda günümüzdeki gibi kağıtlar yoktu. Bunun yerine papirüs denen özel bir ağacın yapraklarına, derilere, taşlara yazılar yazıldı. İlk yazılar çiviler yardımıyla bu yüzeylere kazınıyordu. Ardından Hintliler’in mürekkebi icat etmelerinin ardından yazı yazmak kolaylaştı. Son olarak Anadolu’da Bergama’da parşömen kağıdın kullanılmasıyla günümüze en yakın kağıt icat edilmiş oldu. Bu sayede yazılar daha kalıcı oldu. Kuşaktan kuşağa geçerek insanların geçmiş kuşakların tecrübelerinden faydalanması sağlandı.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!