Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 63 Cevabı

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 63 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Aysun KOLUAÇIK, Haydar Sinan KOLUAÇIK, Rukiye GÜNDOĞDU AVCI, Sarper Serkan AVCI tarafından 160 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Volkan NUR tarafından yapılmış.

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 63 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

11. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 63 Cevabı

Metinde kırmızıyla yazılan kavramlarla ne anlatılmak istenmiştir?

  • Cevapyetkin: gerekli, yeterli olgunluğa erişmiş (kimse).
  • bilgelik: bilge kimsenin taşıdığı nitelik, bilge olma durumu.

Metinde altı çizili yerde belirtilmek istenen düşünce nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: İnsan davranışlarına ve karakterlerine ilişkin ilkelerin taklide dayalı olması gerekir. Yani akıl ancak kendini yaratan vahyin taklidini gerçekleştirebilir. 

İbn Rüşd neden dinin içinde aklın bulunduğunu düşünmektedir?

  • Cevap: İslam alimlerinin ittifakıyla, peygamberin hak peygamber olduğunu gösteren mucizelerinin akılla ispat edilmesi gerekir. Çünkü, peygamber davası naklidir. Nakli olan bir haberin makbul olması da ancak aklın tartısıyla mümkündür. Bu yüzden de dinin içinde akıl vardır. 

İbn Rüşd’ün metinde ifade ettiği din ve felsefe ilişkisini günümüz açısından önemi nedir? Değerlendiriniz.

  • CevapBirbirleriyle yakın ilişki içinde olan diğer iki disiplin de din ve felsefedir. Felsefe antik Yunan’da dini inançların eleştirilmesiyle başlamıştır. Dini eleştirerek kendini var eden felsefe orta çağda din ile iç içe girmiş, dinsel inançları temellendirmek için kullanılmıştır. Günümüzde bu iki disiplinin yakın ilişkisinden dinin temel kavramlarını ele alıp inceleyen, dinsel ilkeleri temellendirmeye çalışan din felsefesi adlı bir disiplin ortaya çıkmıştır.
2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!