Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 106 Cevabı

“11. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 106 Cevabı ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 106 Cevabı

3. Asr-ı Saâdette Kadınlar

Hz. Peygamber, kadın ve erkeği bir bütünün iki yarısı kabul eden bir anlayışa sahiptir. Gerek sözleri gerek davranışlarıyla, bu anlayışı zedeleyecek, kadın aleyhine olan tutumlara müsaade etmemiştir. Bilakis cahiliye geleneği içinde yetişmiş olanların kadına bakışını
değiştirecek örnek bir hayat yaşamıştır. Zihinlerde yerleşik olan yanlış düşünce ve tutumları ortadan kaldırmak için mücadele içinde olmuştur. Hz. Peygamber, kadının insan olarak taşıdığı varlık değerini toplum içinde ortaya koyabilmesi için kadınlara gereken desteği vermişti.

Ebu Talib’in kızı Ümmü Hani (r.a.), bir gün Peygamber Efendimize geldi. Kardeşi Ali’nin, kendisinin eman vererek can güvenliğini sağlamaya söz verdiği birini öldürmek istediğini söyleyerek şikâyette bulundu. Resulullah (s.a.v.), “Ümmü Hani, senin eman verdiğin kimseye biz de eman vermişizdir.” dedi.18 Böylece Peygamberimiz (s.a.v.) Ümmü Hani’nin şahsında kadınların da eman verebilecek yetkinliğe sahip olduğunu onaylamıştı.

Allah Resulü (s.a.v.), dinî ve siyasi bağlılık sözleşmesi kabul edilen biat almayı yalnızca erkeklerle sınırlı tutmamıştı. Akabe’de, Medine’den gelen kadınlardan da biat almıştı. Mümtehine suresinde19 belirtilen hususlara uyacaklarına dair, hem muhacir hem de ensar hanımlarından söz aldı. Resulullah’a (s.a.v.) biat eden ve sözünden hiçbir zaman dönmeyen Ümmü Süleym, Ümmü’l-Ala, Muaz b. Cebel’in hanımı ve Ebu Sebre’nin kızı o hanımlardan bazılarıydı.

Rahmet Elçisi’ne verdikleri sözü tutmak için Allah’ın (c.c.) hükümlerine bağlı kalmaya çalışan hanımlar, Mescid-i Nebi’nin daimi üyesi olmaya çalışıyorlardı. Bunun için vakit namazlarını cemaatle kılıyor, Hz. Peygamber’in sohbetlerini dinliyorlardı. Mescidin her türlü sosyal faaliyetin gerçekleştiği bir merkez olması sebebiyle hanımların bu tavrı, sosyal hayatın içinde olmalarını kolaylaştırmıştı. Müslüman kadınlar bu hususta Hz. Peygamber’in “Allah’ın kadın kullarını, Allah’ın mescitlerine gelmekten alıkoymayın.”21 sözünden destek alarak İslami açıdan bilgilerini geliştirmeye çalışıyorlardı.

Sosyal sorumluklarının farkında olan Müslüman kadınlar, üzerlerine düşen ne varsa yapma gayretindeydiler. Bu hanımlardan biri olan Zeynep es-Sakafiyye, “Ziynetlerinizden bile olsa sadaka verin.”diyen Resulullah’ın (s.a.v.) emrini nasıl yerine getirebileceğinin telaşına düşmüştü. O, eşinin ve ailesinin geçimini temin etmek için çalışan bir hanımdı. Omuzladığı evin yükünü taşırken yaptığı harcamalar sadaka yerine geçer mi diye düşündü. Bu sorunun cevabını almak üzere Hz. Peygamber’e gitti. Allah Resulü’nden (s.a.v.), hem sadaka hem sıla-i rahim sevabı aldığını öğrendi.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 106 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!