Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 39 Cevabı

“11. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 39 Cevabı ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 39 Cevabı

A. Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler ışığında doğru ise D yanlış ise Y yazınız.

  • Cevap:

(D) 1. Davet mektupları ve davetçiler Hz. Peygamber’in tebliğinde kullandığı maddi vasıtalara örnektir.
(Y) 2. Suffe sadece kalacak yeri olmayan sahabiler için yapılmış bir mekândı.
(D) 3. Hz. Peygamber ve Müslümanlar İslam’ı tebliğ sürecinde maddi manevi bütün vasıtaları kullanmışlardır.
(D) 4. Hz. Peygamber, 620 yılında tebliğine destek arayışıyla Taif şehrine gitti.
(Y) 5. Hz. Peygamber, Ubade b. Samit’i Yemen’e zekât amili olarak gönderdi.

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcükleri yazınız.

  • Cevap:

6. Peygamberlerin Allah’tan (c.c.) gelen vahyi eksiltmeden ve artırmadan aynı şekilde insanlara bildirmesine tebliğ denir.
7. Bir kimseyi bir şeye aşamalı olarak yaklaştırmaya tedricilik denir.
8. Peygamberimiz bir topluluk içerisine girdiğinde kendisi için ayağa kalkılmasını istememesi ve boş bulduğu yere oturması, onun mütevazılık örnektir.
9. Hz. Peygamber Medinelilere dinî bilgiler öğretmek için sahabilerden Mus’ab b. Umeyr’i ve ümmü mektum göndermişti.

C. Aşağıdaki açık uçlu soruların cevabını ilgili alana yazınız.

10. “Ey Muhammed! Şimdi sen, sana emrolunanı açıkça ortaya koy ve Allah’a ortak koşanlara aldırış etme.” (Hicr suresi, 94. ayet.) Bu ayet tebliğin hangi aşamasına işaret etmektedir?

  • Cevap: Soruda verilen ayette, İslam dininin ve gerekliliklerinin artık insanlara anlatılması aşaması işaret edilmiştir. Tebliğ kelimesinin Türkçe karşılığı “Bildiri”dir. Tebliğ bir şeyi bildirmek, duyurmak anlamına gelir. İslamiyet’te ise tebliğ; doğru bilgiyi yani Allah’ın sözlerini, onun varlığını, ona nasıl ibadet edileceğini anlatmak ve tüm insanlara ulaştırmak anlamına gelir. Tebliğ, İslamiyet için peygamberlerde bulunması vacip görülen bir özellik, bir görevdir. Soruda Hicr suresinin 94. ayeti verilmiş. “Ey Muhammed! Şimdi sen, sana emrolunanı açıkça ortaya koy ve Allah’a ortak koşanlara aldırış etme.” anlamına gelen ayette tebliğin hangi aşamasında olduğu sorgulanmış. Bu cümlelerde Allah’a ortak koşanlara yani şirke düşenlere aldırış etme, sen sana emrolunananı yap, deniyor. Emredilen şey ise gerçekleri yani Allah, tüm varlıkların yaratıcısıdır. Allah’ı bize tanıtır, neden yaratıldığımızı anlatır ve nasıl yaşamamız gerektiği öğretilir. Yani aslında ayette insanlara duyurulması söyleniyor. Artık korkmadan dini konuşma zamanı.

11. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 39 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
5
love
1
clap
0
happy
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!