Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı

“11. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı

BİLGİ KUTUSU

Zeyd b. Sabit, Allah Resulü (s.a.v.) Medine’ye geldiğinde 17 sureyi ezberlemiş olması sebebiyle sahabenin kendisini övücü sözlerle Hz. Peygamber’e tanıttığını anlatır. Bu durumun Nebi’nin (s.a.v.) çok hoşuna gittiğini ve onun için İbraniceyi öğrenivermesini rica ettiğini ifade eder. Zeyd (r.a.), on beş gün geçmeden İbranice yazmayı öğrenmiştir. Bundan sonra Yahudilerden gelen mektupları hem okumuş hem de Nebi’nin (s.a.v.)…

Cahiliye Dönemi’nde hor görülen kadın, İslam’ın gelişiyle birlikte sosyal ve iktisadi açıdan erkeklerin sahip olduğu birçok imtiyaza sahip olmuştur. Allah Resulü (s.a.v.) bir bütünün yarısı olarak gördüğü kadınlara sorumluluk sahibi bir birey olarak muamele etmiş ve onların hakkını yemekten herkesi şiddetle sakındırmıştı.

Allah Resulü (s.a.v.), kadınların da katıldığı bayram namazını sahrada kıldırmış sonra hutbe okumuştu. Kadınların duyamadığını görünce onlara sesini işittirecek kadar yakınlarına gitmiş ve nasihatte bulunmuştu. Ayrıca kadınlar Peygamberimizden (s.a.v.) belli günlerde yalnızca kendilerine sohbet etmesini istemişler, o da bu isteği kabul etmişti. Hz. Peygamber devri toplumunda Ümmü’d-Derda, Ümmü Atiyye, Ümmü Seleme, Havle binti Sa’lebe gibi birçok ilim ehli kadın bulunmaktaydı.

Peygamberimiz (s.a.v.) yakınlığına ya da Müslüman olup olmadığına bakmaksızın komşuluğa değer vermiştir. İnsanlar arası ilişkileri geliştirmek adına ensar ve muhacir kardeşliğini tesis etmiş, hatta Medine’deki Evs ve Hazrec kabileleri arasındaki anlaşmazlıkları sona erdirmiştir. Allah Resulü (s.a.v.), tüm insanlığa gönderilmiş bir peygamber olarak herkesi kucaklamış ve kan bağına dayalı bir birliği insanlık paydasında birleştirmeyi başarmıştır.

4. Peygamberimiz Döneminde Eğitim Mekânları

Tebliğin ilk yıllarında Allah ve Resulü’ne iman edenlerin sayısı çok fazla değildi. Müminler ibadetlerini bireysel olarak ve gizlice yapıyorlardı. Müslümanların sayısı artınca Peygamberimiz (s.a.v.) onları bir araya topladı.

Ancak müşriklerin baskısı arttığı için Müslümanlar, Safa Tepesi’nde bulunan Erkam b. Ebi’l Erkam’ın evinde buluşuyorlardı. Sahabiler, burada Kur’an ve İslami bilgiler öğreniyor, ibadetlerini rahatça yapabiliyorlardı. Bu dönemde yaşanan sıkıntılar, Hz. Ömer’in Müslüman olmasıyla kısmen azalmış, inananlar Kâbe’de ibadetlerini yapabilmişlerdir.

Hz. Peygamber, Medineli Müslümanların isteği üzerine onlara Mus’ab b. Umeyr’i öğretmen olarak yollamış ve o, Esad b. Zürare’nin evinde67 İslam’ın esaslarını Medinelilere öğretmeye çalışmıştır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 59 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!