Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 61 Cevabı

“11. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 61 Cevabı ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 61 Cevabı

Allah Resulü (s.a.v.) ashabından Bedir Savaşı’nda ele geçirilen esirleri misafir etmelerini ve onlara ikramda bulunmalarını tavsiye etmişti. Amacı onların gönüllerinin hak yoluna ısın- masıydı.73 Aynı sebeple Medine’ye gelen heyetleri de ashabın evlerine dağıtarak misafir edilmesini sağlamıştır.74 Peygamberimizin (s.a.v.) bulunduğu her yer, her mekân bir eğitim ortamına dönüşürdü.

5. Bir Sahabi Tanıyorum: Hz. Âişe (r.a.)

Babası, Hz. Ebu Bekir; annesi, Kinane kabilesinden Ümmü Rüman’dır. Mekke’de doğan Hz. Âişe’ye, babası Hz. Ebu Bekir’den dolayı “Sıddıka” lakabı verilmiştir. Peygamberimizle (s.a.v.) evlendikten sonra buna “Ümmü’l-müminin”* lakabı da eklenmiştir. Çocukluğu hakkında fazla bilgi yoktur. Hz. Peygamber ile nişanı hicretten önce, düğünü ise hicretin ikinci yılında yapılmıştır. Şevval ayında gerçekleşen düğün vesilesiyle cahili- yede devam edegelen “Şevval ayında evlenmeme” geleneği de ortadan kalkmıştır.75 Evlilikleri boyunca Peygamberimiz (s.a.v.) Âişe validemize olan sevgisini göstermekten çekinmemiştir.

Oldukça cesur olan Âişe (r.a.), Uhud Savaşı sırasında su taşımış, yaralılarla ilgilenmişti. Uhud’da Âişe annemizin yaralılara yardıma koştuğunu gören Ka’b b. Malik, onunla Ümmü Süleym’in (r.a.) sırtlarındaki kırbalar ile su taşıdıklarını şöyle haber veriyordu: “Onlar yaralılara su içiriyor, kırbalarındaki su bitince geri dönüp tekrar doldurup geliyorlardı.”

Hicretin 11. yılında Peygamberimiz (s.a.v.) rahatsızlandığında Hz. Âişe’nin yanındaydı. Peygamberimiz (s.a.v.) mübarek başı onun kucağındayken vefat etmiş ve bulunduğu yere defne- dilmiştir. Bundan sonra Âişe (r.a.) uzun yıllar yaşadı ve 65 yaşlarındayken Medine’de vefat etti. Vasiyeti üzerine Baki Kabristanı’na defnedil- miştir. Hz. Âişe annemizin hiç çocuğu olmamıştır.

Hz. Âişe; zekâsı, anlayışı ve hafızasıyla müstesna bir yerdeydi. Baba evindeki eğitimini peygamber ocağında olgunlaştırmıştı. O, çokça nafile ibadet eder, günlerini oruç ile geçirirdi. Öksüz ve fakir çocukları himayesine alırdı. Hz. Ömer, halifeliği sırasında kadınlarla ilgili meselelerde Hz. Âişe’ye danışırdı.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 61 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!