Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları / 11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Edebiyat ve Toplum İlişkileri Cevapları

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Edebiyat ve Toplum İlişkileri Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Edebiyat ve Toplum İlişkileri Cevapları

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Giriş  Sayfa 17, 18, 19, 20, 21 Edebiyat ve Toplum İlişkileri Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

DERSE HAZIRLIK

1. Aşağıda edebiyat ve toplum ilişkisini ifade eden sözler verilmiştir. Bu sözlerden ne anladığınızı ifade ediniz.

  • Cevap: Edebiyatın toplum ile ilgili olan ilişkisi edebiyatın toplumların gelişimindeki rolünü vurgulamaktadırlar. Çünkü edebiyat toplumu geliştirir ve toplumların sorunlarına ışık tutar. 

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 17 Cevabı

1. Ayna ve Toplum adlı metnin konusu, amacı ve hedef kitlesi arasında nasıl bir ilişki kurulabilir? Açıklayınız.

  • Cevap:  Konu: Edebiyat Toplum ilişkisi
  • Amaç: Edebiyatın Toplum ile ilgili ilişkisini okura ulaştırmak
  • Hedef Kitlesi: Edebiyat ile uğraşan herkes ve 11. sınıf öğrencileri

2. Metinde ortaya konulan yorum ve görüşleri; geçerlilik ve doğruluk açısından değerlendiriniz.

  • Cevap: Bilgiler hala günümüzde geçerliliği olan ve doğruluk açısından da bazen kanıtlanabilir bazen de yoruma açık bilgilerdir. 

3. Metinle ilgili beğeni, tespit ve eleştirilerinizi gerekçelendirerek ifade ediniz.

  • Cevap: Metin edebiyatın toplum ile ilişkisini kimi zaman nesnel verilerle kimi zaman da çarpıcı tespit ve yorumlarla zenginleştirdiği için bence başarılı bir metindir. 

4. Metinde anlatılanları tutarlılık açısından değerlendiriniz.

  • Cevap:  Metinde anlatılanlar kendi içerisinde tutarlıdır denilebilir. 

5. Metinde içeriğin doğal, toplumsal veya bireysel gerçeklikle ilişkisini açıklayınız.

  • Cevap:  Doğal olarak insanlığın kendini ifade etme biçimi olan edebiyata yönelmesini söyleyebiliriz. Bunun yanında Toplumsal gelişmeler ve bireysel sorunlar ve hesaplaşmalar da bazen kurgusal olarak bazen de gerçeğin yeniden yorumlanması olarak karşımıza çıkmaktadır.

6. Metnin ana düşüncesini ve yardımcı düşüncelerini belirleyiniz.

  • Cevap: Metin toplum için edebiyatın öneminden edebiyatın işlevinden bahsetmektedir. 

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 19 Cevabı

1. Yukarıdaki metinden hareketle edebî akımlarla ilgili zihninizde neler oluştu? İfade ediniz.

  • Cevap:  Edebi akımların işlevi savundukları düşünceler ve birbirlerinden ayrıldıkları yönler hakkında bilgi sahibi oldum. 

2. Aşağıdaki sözler size edebî eser kavramının kapsamıyla ilgili neler düşündürmektedir?

  • Cevap: Edebi eserin kurgu ürünü olduğu gerçeklik bakımından nesnel bilimlerden ayrıldığını ve edebiyat ile uğraşan edebiyatçıların nasıl bir hayal dünyası ve sanat anlayışı olduğunu göstermektedir. 
8
like
4
love
1
haha
0
wow
0
sad
19
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir