“11. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 145 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 145

Peygamber Efendimiz, isra ve miraçta yaşadıklarını Mekke halkına anlattıktan sonra Müslümanlar ile inkârcılar arasında farklı tepkiler ortaya çıkmıştır.

Peygamber Efendimiz Miraç Gecesi’nde yaşadıklarını ailesi ile paylaştıktan sonra Kureyşlilere de anlatmak istemiştir. Bunun üzerine Ebu Talib’in kızı Ümmü Hani (ra) “Ey Allah Nebisi bunu kavmine haber verme, onlar seni yalanlarlar ve sana eziyet verirler.” diyerek Peygamber Efendimiz’i uyarmış ve onu bu düşüncesinden vazgeçirmeye çalışmıştır. Hz. Muhammed (sav) onun uyarılarına rağmen yaşadıklarını kavmine anlatmıştır. Bunun üzerine Kureyşliler ondan anlattıklarını delillendirmesini istemiştir. Peygamber Efendimiz de isra esnasında gördüğü Mekke’ye dönen kafileler ve diğer olaylar hakkında onlara bazı bilgiler vermiştir. Bunun üzerine Kureyşliler, gelen kafileleri karşılamış ve Peygamber Efendimiz’in anlattıklarını onlara sormuştur. Kafiledeki insanlar Resulullah’ın anlattıklarını doğrulamıştır.18 Peygamber Efendimiz’i yalanlamak isteyen bazı Kureyşliler ise “Bir gecede Mekke’den Kudüs’e gitmek ve gelmek imkânsız.” diyerek Mescid-i Aksa (Beytülmakdis) hakkında Peygamber Efendimiz’e sorular yöneltmiştir. O da isra ve miraçta yaşadıklarına dayanarak sorduklarını cevaplamıştır. Mescid-i Aksa hakkında ayrıntılar sorulduğunda Allah Teala Mescid-i Aksa’yı Resulullah’ın gözünün önüne getirmiş, o da gördüklerine dayanarak onların sorularını doğru bir şekilde cevaplamıştır (Görsel 4.4). Bütün delillere rağmen Mekkeli müşrikler yine de Peygamber Efendimiz’e inanmamıştır.

Müşrikler, Hz. Muhammed’in (sav) en yakınında olan Hz. Ebu Bekir’i yolundan döndürmek ve böylece Hz. Peygamber’i yalnızlaştırmak istemişlerdir. Bunun için Hz. Ebu Bekir’e giderek “Dostunun anlattığı şu yeni olay hakkında ne düşünüyorsun?” diye sormuşlardır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 145 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.