“11. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 39 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 39

Soru: Hicret sonrası Medine'de yaşanan sürece dair en çok merak ettiğiniz hususu bir soruyla belirtiniz.

  • Cevap:

Medine’de farklı inançlara sahip insanlar bir arada yaşamış ve bunlar içinde Yahudiler halkın çoğunluğunu oluşturmuştur. Benî Kurayza, Benî Kaynuka ve Benî Nadir Medine’de nüfus ve güç bakımından başta gelen Yahudi kabileleridir.53 Hz. Muhammed (sav); siyasi, askerî, dinî ve sosyal konularda Yahudilerle ilişkilerini Medine Sözleşmesi çerçevesinde yürütmüştür.

Peygamber Efendimiz, Yahudilerin dinî inanç ve yaşayışlarına müdahale etmemiş ve onlara İslam’ın öngördüğü hukuki bir özgürlük sağlamıştır. Yahudileri; peygamberi, kutsal kitabı ve şeriatı olan bir topluluk olarak muhatap almıştır. Bundan dolayı Yahudilerin hukuki durumlarda kendi aralarındaki sorunların çözümü için Tevrat’a başvurmalarına ve hahamlarının hükümlerini uygulamalarına izin vermiştir (Görsel 1.12). Yahudiler kendi aralarında anlaşamadıkları hususlarda bazen Hz. Muhammed’e (sav) başvurmuş, Resulullah da bu sorunlara dair hükümler vermiştir. Bu tutumları, onların kendi kitaplarına olan bağlılıklarında tutarsızlık gösterdiklerini ortaya koymuştur.55

11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 39 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.