Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 52

11. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 52 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 52

2. Fransa’da ihtilal öncesi durum göz önüne alındığında, Fransız İhtilaliyle kazanılan hak ve özgürlüklerle devlet-toplum ilişkisinde nasıl bir dönüşüm meydana gelmiştir?

  • Cevap: Fransa, katı bir mutlakiyetle yönetilmekteydi. Kral, ülkenin yönetiminde mutlak söz sahibiydi. Toplumsal eşitsizliğe dayanan yapı nedeniyle kral ile halk arasındaki ilişkiler kopma noktasına gelmişti. Fransa’da halk, genel olarak ayrıcalıklı (din adamları ve soylular) ve ayrıcalıksız (burjuvalar ve köylüler) olmak üzere iki sınıfa ayrılıyordu. Vergi ve adalet sisteminde de bir adaletsizlik söz konusuydu. Fransız İhtilali ile birlikte ulusa dayanan bir yönetim kurulmuş, toplumsal eşitlik vergi ve adalet konularında eşitlik sağlanmaya çalışılmış böylece devlet ve millet barışmıştır.

3. Fransız İhtilalinin imparatorluklara ne gibi etkileri olmuştur?

  • Cevap: İmparatorluklar, farklı milletlerin bir arada yaşadığı ancak genellikle kurucu milletin daha ayrıcalıklı olduğu yapılardı. Toplumsal eşitlik bu ayrıcalığı kaldırdığı gibi ulus-devlet anlayışı imparatorluklar içindeki her milletin kendi devletini kurmasının da önünü açmıştır. Bu da doğrudan imparatorlukların parçalanması demekti. Halkın egemenliği ise monarşilerin yani hükümran ailelerin sonu anlamına gelmektedir.

4. Maddeler dikkate alındığında ihtilal yapanların nasıl bir yönetim istediği söylenebilir?

  • Cevap: Toplumsal eşitliğe dayanan halkın egemenliğine dayalı ve hesap veren bir yönetim istemektedirler.

11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 52 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!