11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 320
“11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 320 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 320
Hürriyet Meydanı’nı geçip konağa [Konya Hükümet Konağı] ulaşmak zor olmuyor. Son derece büyük binanın geniş koridorlarında ve merdivenlerinde bekleşen kederli insanlarla karşılaşıyoruz. Çoluk çocuk ortada kalan ve kendilerine yerleşecek bir avuç toprak gösterilmesini bekleyen bu insanlar Balkan’dan gelen muhacirler. Şehir bu göçmenlerle dolu. İstasyon çevresinde, resmî binalarda, avlularda ve meydanlarda bohça ve denkleri başında bekleyen kadınlarla, eli yüzü kirli çocuklarla, yere çömelmiş ve sessizce bekleşen (ve hükümetin çözüm bulmasını sabırla bekleyen) erkeklerle karşılaşıyorsunuz. Kim bilir insanlar bu ucu bucağı belli olmayan eşya ve denk kargaşası arasında kendilerininkini nasıl buluyorlar? Makedonya’da (...) kim bilir kaç yakını öldürülen bu zavallı insanlar şimdi resmî dairelerin koridorlarında dizilip binlerinin kendileriyle ilgilenmesini bekliyorlar. Bu binanın koridorlarında, insan aklının kabûl edemeyeceği sefalet içinde aileler yaşıyor, anneler çocuklarını emziriyor, yemek yiyor, yatıyor ve hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.”
Soru: Balkan Savaşları sonrasında Anadolu’ya gelen göçmenlere yapılan yardımların sosyoekonomik etkilerini değerlendiriniz.
- Cevap:
11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 320 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.