11. Sınıf Tarih Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 8
“11. Sınıf Tarih Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 8” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Tarih Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 8
Öğretmen derste; • Sanayi Devrimi öncesi genel durumu • Devrimin başlaması ve gelişmesi • Devrimin sonuçlarını genel olarak açıklar. Sanayi Devrimi ile ilgili olarak EBA vb. sitelerden videolar izletir. Öğrencilerden Sanayi Devrimi’nin sonuçlarını ekonomik, sosyal ve kültürel olarak sınıflandırmalarını ister. Örnek Sorular:1. Sanayi Devrimi aşağıdaki Avrupa ülkelerinden hangisinde başlamıştır? A) Almanya B) İspanya C) İngiltere D) İtalya E) Avusturya
- Cevap: C
2. Sanayi Devrimi ile ilgili verilen metindeki boşlukları doldurunuz.
- Cevap:
3. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.
1. “Milletlerin Zenginliği” adlı eserin sahibi.
- Cevap: Adam Smith
2. Sanayi Devrimi ile birlikte ortaya çıkan sınıf.
- Cevap: İşçi Sınıfı
3. Buhar makinesini geliştiren bilim adamı.
- Cevap: James Watt
4. Sanayi Devriminin başladığı ülke.
- Cevap: İngiltere
5. Sanayi Devrimi’nin temelinde yer alan maden.
- Cevap: Kömür
6. İnsan ve hayvan gücüne dayalı üretim tarzından, makine gücüne dayalı üretim tarzına geçiş.
- Cevap: Sanayi Devrimi
11. Sınıf Tarih Meb Yayınları Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 8 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok