Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Temel Düzey Matematik Meb Yayınları

11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 112 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları Meb Yayınları

Özel Bütçe: Sıra dışı bir durumdan dolayı oluşturulmuş bütçelere özel bütçe denir. Örneğin aileden birinin evliliği söz konusu olduğunda hazırlanan bütçe.
Genel Bütçe: Zamana göre sınıflandırılmış bütün bütçe türlerinin ailenin tüm gelir ve giderlerini kapsayacak şekilde hazırlanmasıyla oluşturulan bütçeye genel bütçe denir.
Geçici Bütçe: Geçici bir durum için hazırlanan bütçelere geçici bütçe denir. Örneğin hafta sonu tatili için yapılan bütçe.

Aylık Bütçe: En sık kullanılan bütçe türüdür. Bir ailenin aylık giderleri; barınma, ulaşım, gıda, iletişim, sosyal faaliyetler şeklinde düşünülebilir. Aylık giderleri ve aylık gelirleri içerecek şekilde hazırlanan bütçelere aylık bütçe denir.
Haftalık Bütçe: Aylık gelirden, sürekli giderler çıkarılır ve kalan 4 e bölünerek haftalık gelir bulunur. Bu şekilde elde edilen bütçeye haftalık bütçe denir. Bir olumsuzluk görüldüğünde harcamalar kontrol edilir.
Günlük Bütçe: Haftalık bütçeye benzer bir hesapla günlük harcama ve gelir verilerini içeren bütçeye günlük bütçe denir.

Denk Bütçe: Bütçe dönemi sonunda gerçekleşen gelir ve gider miktarının eşit olduğu bütçeye denk bütçe denir. Gelirler ve giderler eşit değilse denk olmayan bütçe olarak adlandırılır.
Açık Bütçe: Gerçekleşen gelir ve gider miktarının eşit olmadığı, gelirin az ve tüketimin fazla olduğu bütçeye açık bütçe denir.
Artırımlı Bütçe: Gerçekleşen gelir ve gider miktarının eşit olmadığı, gelirin fazla ve tüketimin az olduğu bütçeye artırımlı bütçe denir. Bu durumda tasarruf edilmiş olur.

Bütçe oluşturmak için öncelikle ekonomik amaçlar belirlenir. Bu amaçlar, kabul edilebilir, ulaşılabilir, birbiriyle uyumlu ve iyi tanımlanmış olmalıdır. Amaçlar belirlendikten sonra, tahminî gelir ve giderler belirlenerek bunların analizi yapılır. Gelir ve giderlere uygun plan yapılır ve yazılır. Planlanan bütçe, gerçeğe yakın olup olmadığı incelendikten sonra uygulamaya konulmalıdır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Meb Yayınları Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 112 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!