11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Cevapları Aydın YayınlarıSayfa 37ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları Aydın Yayınları
15. A ve B birer rakam olmak üzere, AB + BA = 143 olduğuna göre, A + B kaçtır?
A) 9
B) 10
C) 11
D) 12
E) 13
Cevap: E
16. Rakamları toplamı 11 olan üç basamaklı xxy sayısının birler ve yüzler basamağı yer değiştirildiğinde sayı 99 küçülüyorsa x . y kaçtır?
A) 6
B) 12
C) 20
D) 30
E) 42
Cevap: D
17. İki basamaklı bir sayının rakamları yer değiştirdiğinde sayı 63 büyüyor. Bu sayının birler basamağındaki rakam ile onlar basamağındaki rakam arasındaki fark kaçtır?
A) 5
B) 6
C) 7
D) 8
E) 9
Cevap: C
18. ABB ve BAA üç basamaklı doğal sayılarının toplamı dört basamaklı bir doğal sayıdır. Buna göre, bu toplamın en küçük değeri kaçtır?
A) 1100
B) 1024
C) 1083
D) 1110
E) 1221
Cevap: D
19. 7a5b ve 4b6a dört basamaklı sayıları veriliyor. a = b + 2 olduğuna göre, 7a5b - 4b6a işleminin sonucu kaçtır?
A) 3188
B) 3088
C) 2798
D) 2688
E) 2198
Cevap: A
20. 1 den 30 a kadar ( 30 dâhil) olan doğal sayıların toplamı, 31 den 40 a kadar ( 40 dâhil) olan doğal sayıların toplamından kaç fazladır?
A) 10
B) 110
C) 355
D) 465
E) 820
Cevap: B
21. 1 den 100 e kadar ( 100 dâhil) olan çift doğal sayıların toplamı, 1 den 100 e kadar olan tek doğal sayıların toplamından kaç fazladır?
A) 1
B) 10
C) 20
D) 50
E) 100
Cevap: D
22. İlk gün 400 m koşup koştuğu günlük mesafeyi her gün 100 metre arttıran Ali Kerem 10 gün sonunda toplamda kaç km koşmuş olur?
A) 7
B) 7,5
C) 8
D) 8,5
E) 9
Cevap: D
11. Sınıf Aydın Yayınları Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 37 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok