Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Youtube Kanalı
11. Sınıf Temel Düzey Matematik Meb Yayınları

11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Meb Yayınları

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları

11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 40 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Meb Yayınları

1. Aşağıdaki toplama işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.

  • Cevap:

A) 3 + 5 + 7 + 675 + 51
B) 12 + 14 + 16 + 242 + 32
C) 5 + 6 + 7 + 180 + 19
D) 2 • 1 + 2 • 2 + 2 • 3 + 240 + 2 • 15
E) 3 • 3 + 3 • 5 + 3 • 7 + 360 + 3 • 21

2. 1 – 3 + 5 – 7 + 9 – 11 + 13 – … + 41 – 43 işleminin sonucunu bulunuz.

  • Cevap: -22

3. Ardışık 4 çift tam sayının toplamı 244 ise bu sayıların en büyüğünü bulunuz.

  • Cevap: 64

4. Salih, bahçeden kiraz toplayarak ailesine yardım etmektedir. Her gün bir önceki günden 3 kg daha fazla kiraz toplamaktadır. İlk gün 17 kg kiraz toplayan Salih’in 10. gün sonunda toplam kaç kg kiraz topladığını bulunuz.

  • Cevap: 305

5. 4n + 8 ve 7n – 2 ardışık iki çift tam sayı ve 7n – 2 > 4n + 8 ise büyük sayının kaç olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 26

6. Ardışık 4 tek tam sayının toplamı, en küçük sayının 6 katından 2 eksiktir. Buna göre en büyük sayının kaç olduğunu bulunuz.

  • Cevap: 13

7. Ardışık 3 doğal sayının çarpımı 60 ise bu sayıların toplamını bulunuz.

  • Cevap: 12

8. Aşağıdaki şekilde tamamı eş karelerden oluşan bir motif verilmiştir. Koyu renkli karelerin sayısı 41 olduğuna göre beyaz renkli karelerin sayısını bulunuz.

  • Cevap: 400

11. Sınıf Meb Yayınları Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 40 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!