Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 180

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 180 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 180

b) Hangi şiirde anlatılan bahar sizi daha çok etkiledi? Niçin?

  • Cevap: Olası cevap: İlk şiirdeki bahar beni daha çok etkiledi. Şiirdeki coşku ve heyecan baharın doğasına ve bana daha yakın olduğu için. İkinci şiir beni daha çok etkiledi. Çünkü doğadaki bahar da her zaman tereddütler taşır. Ne sıcak ne de soğuk sürekli değildir.

2. Sizce şiirlerden hangisi resmedilmeye daha uygundur? Niçin?

  • Cevap: Birinci şiir resmedilmeye daha uygundur. Çünkü şiir neredeyse bir tabloyu anlatır. Bir objektiften yansıyan görüntülerin anlatımı gibidir.

3. Şiirlerin şekil özellikleri ile “bahar” arasında sizce hangi açılardan bağ kurulabilir? Niçin?

  • Cevap: İlk şiir “bahar” temasına daha uygun şekil özelliklerine sahiptir. Çünkü bahar bir memlekete yavaş yavaş gelir. İlk şiirin öbekler hâlinde ve farklı uzunluklarda mısralardan oluşması bahar temasına daha uygundur. Şiirde ölçü ve kafiyede belli bir düzen yoktur. 2. şiir ölçülü ve kafiyelidir. Ancak blok hâlinde olduğu için “bahar” temasına daha uzaktır.

4. Yahya Kemal Beyatlı ile Ahmet Muhip Dıranas’ın sanat anlayışlarını göz önünde bulundurarak şiirlerden üç anahtar sözcük seçiniz.

  • Cevap: Beyatlı’nın İstanbul’un doğal güzelliklerini yansıtmayı amaçladığını göz önünde bulundurarak “Fenerbahçe, cennet, mücevher” sözcüklerini seçebiliriz. Dıranas’ın “bahar” temalı bir şiir yazmasına rağmen “umutsuz ve hüzünlü duygular”dan kurtulamamış ve bu durumdan hareketle “bahar, al gül, kork” sözcüklerini seçebiliriz.

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 180 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!