Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 206

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 206 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 206

b) Metinde çocuğun çizme eğiliminin, çizmenin çok da kolay bir iş olmadığını anlamasıyla gerilemeye başladığı vurgulanmıştır. Çocukken yapması gayet kolay olan bir işin büyüdükçe zor olarak nitelendirilmesinin nedeni sizce ne olabilir? Yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Metinde Tanpınar’ın “Acaba arının bal yapışı gibi, çocuk da resim mi yapar?” ifadesine değinilmiştir. Buradan yola çıkacak olursak arı nasıl düşünmeden, içgüdüsel olarak bal yapıyorsa çocuk da düşünmeden çizim yapar. Ne kadar düzgün göründüğüyle ya da anlatmak istediklerini karşılayıp karşılamadığıyla ilgilenmez. Ancak büyüdükçe ve gerçekliği öğrenmeye başladıkça ne yaptığıyla değil nasıl yaptığıyla ilgilenmeye başlar. Örneğin bir tavşan resmi çizdiğinde çizdiği resim tavşana benzememişse resmi beğenmez ve kimseye göstermek istemez. Bu durumun yaşanma sıklığı da çocuğun çizme hevesinin ortadan kalkmasına neden olur.

2. Sizden bu metinde kullanılmak üzere bir görsel çizmeniz istenseydi nelere dikkat ederdiniz? Çizeceğiniz görseli betimleyiniz.

  • Cevap: Olası Cevap: Metinde çocuk gözünden dünyanın mitolojik, fantastik göründüğünden bahsedilmiştir. Ben de bir resim defteri üzerinde çocuğun gözünden dünyayı gösteren bir resim çizmek isterdim. Varlıkların şekline, rengine, ne işe yaradığına çocuğun karar verdiği bir dünya…

3. Bir mağara resmi ile okur yazar olmayan bir çocuğun çizdiği bir resmi kıyaslayacak olsaydınız ne gibi ortak yönlere ulaşabilirdiniz? Açıklayınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Mağara resimlerinin çizildiği dönemlerde insanların tek iletişim yolları oydu. Yani o resimleri, söylemek istediklerini ve yaşadıklarını anlatmak için kullanıyorlardı. Yanlarında kim var, ne yaşıyorlar, ne yediler, kiminle savaştılar. Çocuklar da kendilerini anlatmak için çoğu zaman resim yapmaya başvuruyorlar. Mutlu ya da mutsuz hâllerini, isteklerini, varsa dertlerini resimlerle anlatma yoluna gidiyorlar. Hatta psikolog ya da pedagogların da terapilerinde çocuklara resim çizdirerek çocukların yaşadıklarını anlamaya çalıştıklarını biliyoruz.

4. 6-8 yaş aralığındaki çocuklar için bir masal kitabı yazacak olsaydınız dikkat edeceğiniz unsurlar neler olurdu? Bu unsurları ve öncelik sıralamasını gösteren bir grafik çiziniz.

  • Cevap:

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 206 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!