Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 222

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 222 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 222

1. Yazarın, konuya yönelik tavrı nedir? Düşüncenizi metinden vereceğiniz örnek cümlelerle açıklayınız.

  • Cevap: Yazar konuya eleştirel yaklaşmıştır. Metin bir makaleden alınmıştır. Makalenin amacı okuyucuya bilgi vermek, farklı bakış açıları kazandırmaktır. Metinde Hikâye ilk bakışta kısalığı ve tabiî üslubuyla dikkat çekmektedir. Hasanın bundan sonra konuştuğunu görmeyiz. gibi hem öznel hem de nesnel cümleler kullanılmakla birlikte nesnelliğin ön planda tutulmaya çalışıldığı görülür.

2. Sabah gözünü açar açmaz dışarıya baktı. Bugünün farklı bir gün olacağını hissediyordu. Birkaç lokma bir şeyler atıştırıp hemen yola çıktı. Hava çok soğuktu ama o sanki bundan hiç etkilenmiyor gibiydi. Otobüs gelmiyordu ve zaman geçiyordu. Geç kalmak üzereydi. Bir taksiye işaret etti. Taksi durdu. Taksiye bindi ve otogara gidelim, dedi.

a) Yukarıda öyküleyici bir anlatım örneği verilmiştir. Bu metnin yazarı ile Refik Halit Karay’ın “Eskici” Hikâyesi Üzerine Bir İnceleme adlı metnin yazarının bakış açılarını karşılaştırarak açıklayınız.

  • Cevap: Metinlerin bakış açıları farklıdır. Refik Halit Karay’ın “Eskici” Hikâyesi Üzerine Bir İnceleme metninde yazar ve anlatıcı aynı kişidir. Öyküleyici metin örneğinde ise hâkim bakış açısı kullanılmıştır. Yani anlatıcı kurgusaldır

b) Öğretici metin ile öyküleyici metindeki bakış açılarının farklı olması anlatımı nasıl etkilemiştir?

  • Cevap: Öğretici metinde yazar bilgi vermeyi hedeflediğinden daha çok nesnel bir tavır sergiler. Öyküleyici metinde yazar, anlatıcı olmadığı için öznel anlatım vardır. Kurgusal bir anlatım söz konusudur.

3. Bir yazarın konu/olay ile ilgili bakış açısının oluşmasında etkili olan unsurların neler olabileceğini açıklayınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Herhangi bir yazarın bir konu veya olay üzerinde bakış açısının oluşmasında yaşam tecrübesi, kültürel birikimi, olayları idrak etme yeteneği gibi unsurlar etkilidir.

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 222 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!