Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 294

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 294 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 294

2. Okuduğunuz metin sizde Edip Cansever’in şiirlerini okuma isteği uyandırdı mı? Gerekçeleriyle açıklayınız.

  • Cevap: Olası Cevaplar: Evet, Tomris Uyarın Edip Cansever’in şiir kitapları hakkında yaptığı değerlendirmeler, bende Edip Cansever şiirlerini okuma isteği uyandırdı. Dönemin şiir anlayışını yansıtması, şiirin toplumsallaştığı bir dönemde kendi biçim özelliklerinden ödün vermemesi, şiirlerinde sıradan insanları anlatması ve bunu yaparken şiir sanatından kopmaması, Edip Cansever şiirlerine ilgi duymamı sağladı. Hayır, Tomris Uyar’ın Edip Cansever’in şiir kitapları hakkında yaptığı değerlendirmeler, bende Edip Cansever şiirlerini okuma isteği uyandırmadı. Edip Cansever’in şiirleri hakkında herhangi bir fikrim yokken bu yazıyı okumam bu şaire merak duymamı sağlamadı ancak önce Edip Cansever şiirlerini okuyup daha sonra bu yazıyı okusaydım yazıdaki değerlendirmeler ışığında Edip Cansever şiirlerini tekrar okurdum.

3. Edip Cansever’in şiirlerinde fıldırfış, alıştım pisipisine, tüh, vah vah gibi günlük konuşma dilinden kelimeler kullanması, size şairin şiir anlayışı hakkında neler düşündürüyor?

  • Cevap: Olası Cevap: Edip Cansever’in şiirlerinde günlük konuşma dilinden kelimelerin bulunması, şairin halktan kopuk olmadığını ve sokaktaki insanı şiirlerine konu edindiğini gösteriyor. Ayrıca şiirlerini tüm topluma hitap edecek bir üslupla kaleme aldığı sonucuna varıyorum.

4. “Her kap kendi içindekini sızdırır.” sözünden de hareketle yazar-metin ilişkisi hakkındaki düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Bir metin, yazarından bağımsız olarak düşünülemez. Yazar eserinde sanatçı kişiliğini, yaşantısını, birikimlerini, duygu, düşünce ve hayallerini yansıtır. Yani yazarı bir kap olarak düşünürsek aslında eseri de onun içinden sızan sanatı, düşünceleri, yaşantılarıdır. Bu da edebî eserin öznel oluşunun sonucudur.

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 294 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!