Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 298

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 298 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 298

3. Yeni gördüm ama ne garip şey, meğer kömürcüler karda, donda buram buram terler; tatlı, sıcak, güneşli havalarda da tiril tiril titrerlermiş. Geçenki boralarda bizim mahalledeki kömürcüyü görseydiniz şimdiki haline bakıp acır ve: “Zavallı adam! Kim bilir kaç aydan beri sıtma çekiyor.” derdiniz.

Metinden alınan yukarıdaki bölümde de görüleceği üzere fıkra yazılarında, gündelik söyleyişlerden, mecazlardan yararlanılır. Kimi zaman nükteli bir üslup kullanılır. Yazarın bu şekilde bir anlatım tercih etmesinin sebebi sizce ne olabilir?

  • Cevap: Olası Cevap: Fıkralar gazete ve dergilerde yayımlandığı için alanında uzman kişileri veya sadece konuya ilgisi olan kişileri değil toplumun her kesimini hedefleyen metinlerdir. Bu sebeple konuyla ilgisi olan, olmayan hemen herkesin ilgisini çekebilecek bir üslupla yazılması gerekir.

4. Fıkra yazarı için “Suya yazı yazan kişi” benzetmesi yapılır. Bu benzetmede vurgulanmak istenen nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Fıkra türündeki metinler gazete ve dergilerde yayımlanır ve genellikle gündelik meseleler hakkında görüşleri içerir. Çoğu zaman metinde bahsedilen konu aradan zaman geçince toplumun geneli için önemini yitirir. Bu yüzden de bu tür metinler kalıcı olmaz. Sadece yazarın üslubuna veya anlattığı konulara ilgisi olanlar ve dönemle ilgili araştırma yapanlar için kalıcılığını devam ettirebilir.

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 298 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!