Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 300

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 300 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 300

a) Küçük Derginin ilk sayılarının birinde Mehmet Pinpiloğlunun “Yapma Sanatçı” üzerine bir yazısını okumuştum. cümlesinin öğelerini bulunuz.

  • Cevap:

b) Bu cümleyle öğeleri ve öğelerinin sıralanışı bakımından özdeş bir cümle yazınız.

  • Cevap:

2. Okuduğunuz metinde geçen bahsediyorum kelimesinin neden bitişik yazıldığını açıklayınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Türkçede bir isim ve et-, eyle-, kıl-, ol- yardımcı fiilleriyle oluşan birleşik fiiller vardır. bahsediyorum kelimesi de bu yolla oluşan birleşik fiillerdendir. Bu birleşik fiillerin isim kısmında herhangi bir ses olayı meydana geldiğinde iki kelime bitişik yazılır. Burada “bahis” kelimesinde “i” ünlüsü düşmüştür. Bu yüzden iki kelime bitişik yazılmıştır.

3. Metinde geçen Zira uzun zaman okuru kandıramazlar, foyaları çabuk meydana çıkar. cümlesinde virgül (,) sıralı cümleleri ayırmak için kullanılmıştır. Siz de virgülün aşağıdaki tabloda verilen kullanım amaçlarına uygun birer örnek cümle yazınız.

  • Cevap:

4. Okuduğunuz metinde Nurullah Ataç, Mehmet Pinpiloğlu’nu Noktalama işaretlerini de azaltsa daha iyi edecek. “Dedi”lerden önce virgülün ne yeri var? Hele “benim için”den sonraki noktalı virgülü hiç anlamadım. şeklinde eleştiriyor. Sizce noktalama işaretlerinin kullanımı kişiden kişiye değişebilir mi? Düşüncelerinizi gerekçeleriyle birlikte yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Bence noktalama işaretlerinin kullanımı kişilerin tercihlerine bırakılamaz. Eğer noktalama işaretlerini herkes kendi düşüncesine göre kullanırsa dilde karmaşa ortaya çıkar. Noktalama işaretleri TDK’nin belirlediği kurallara uyularak herkes tarafından ortak bir şekilde kullanılmalıdır.

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 300 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!