Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 304

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 304 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 304

2. Metinden alınan Gerçekten de sayın dinleyiciler, bu söylenişi ben de sık sık duyuyorum. Yanlıştır, doğrusu “mali porte”. cümlelerinde kullanılan virgüllerin kullanım amaçlarını yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap:

Gerçekten de sayın dinleyiciler, bu söylenişi ben de sık sık duyuyorum. Yanlıştır, doğrusu “mali porte”.
1. Virgül: Hitap için kullanılan sözcüklerden sonra kullanılmıştır.
2. Virgül: “Yanlıştır” ifadesi yüklemdir. “mali porte” ifadesi de yüklemdir. Dolayısıyla virgül, sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için kullanılmıştır.

3. Türkçede yüklem cümlenin sonunda yer alır. Yüklemi sonda olmayan cümlelere “devrik cümle” denir. Metinden bir devrik cümle örneği bulup cümlenin ögelerini gösteriniz.

  • Cevap:

4. “Küpür” demek yanlıştır, doğrusu “kupür”. cümlesinin ögelerini bulup aynı öge sıralanışında bir cümle yazınız.

  • Cevap: Cümlenin öge sıralanışı özne, yüklem, özne, yüklem şeklindedir. “Bana verdiğin kitap bitti, kitabın konusu ilginçti.”

5. Dilimizde özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesme işaretiyle ayrılmaz. Örneğin metinde geçen Türkçede kelimesinin kökü olan “Türk” kelimesi özel bir isimdir. Türk kelimesine gelen -ce yapım eki ve -ce yapım ekinden sonra gelen -de çekim eki kesme işaretiyle ayrılmamıştır. Siz de bu kurala uygun üç tane örnek kelime bulunuz.

  • Cevap: Olası Cevap: Fransızcada, Avrupalılaşmak, Hollandalıdan.

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 304 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!