Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 308

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 308 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 308

a) Okuduğunuz metinde geçen monden, tecessüs, tereddüt, müşkül, mâni, muvaffakiyet, nitekim kelimelerinin anlamları, aşağıdaki tabloda karışık olarak verilmiştir. Bu kelimeleri, tablodaki anlamlarının karşısına yazınız.

  • Cevap:

b) Yeni kelimeler öğrenmenin ve bunları günlük hayatta kullanmanın öğrenim hayatınıza etkisi neler olabilir?

  • Cevap: Çok kelime bilmenin zihinsel becerilerimizi ve okul başarımızı yükselteceğini düşünüyorum. Ayrıca çok kelime bilmek; düşünme, anlama, sorgulama, ilişkilendirme, sınıflama, becerilerimizi de geliştirecektir. Kelimeler aynı zamanda iletişim kurma ve sosyal becerilerimizi de önemli oranda arttırır.

3. Metinden alınan aşağıdaki cümlelerde altı çizili deyimlerin yerine cümlenin anlamında bozulma yaratmadan, başka hangi kelimeler veya kelime grupları kullanılabilir? Bulduğunuz kelime veya kelime gruplarıyla cümleleri yeniden kurunuz.

Züleyha, bu sakin yaz akşamında hayatın müşkül denen saatlerinden birinin gelip çattığını ve cesur olmak lazım geldiğini anlamıştı.

Bu odada, dünyadan alâkasını kesmiş ve kendi içine çekilmiş bir halde durmadan düşünmekle geçirdiği günler, onda beklenmez değişiklikler yapmıştı.

  • Cevap:

Züleyha, bu sakin yaz akşamında hayatın müşkül denen saatlerinden birinin vaktinin geldiğini ve cesur olmak gerektiğini anlamıştı.
Bu odada, dünyayla ilgisi kalmamış ve inzivaya çekilmiş bir hâlde durmadan düşünmekle geçirdiği günler, onda beklenmez değişiklikler yapmıştı.

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 308 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!