Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 310

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 310 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 310

1. Metinde anlatılan dönemi yansıtan ipuçları nelerdir? Yazınız.

  • Cevap: Kahramanın bir orta oyunu sanatçısı olması, Zaptiye Nazırından, paşadan ve padişahtan söz edilmesi, mahkemede kadıların hüküm vermesi metinde anlatılan dönemi yansıtan ipuçlarıdır.

2. Metinde anlamını bilmediğiniz kelime çok muydu? Anlamını bilmediğiniz kelimeler metni anlamanızı zorlaştırdı mı? Düşüncelerinizi açıklayınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Metinde anlamını bilmediğim kelime sayısı çok değildi. Bu kelimelerin anlamlarını metnin bütününü göz önüne alınca tahmin etmekte zorlanmadım. Metnin altında verilen kelime dağarcığındaki açıklamalarla kendi tahminlerimi karşılaştırınca çok yanılmadığımı gördüm. “Zaptiye Nazırı” ve “talak” ifadelerini tahmin etmekteyse biraz zorlandım.

3. İslamiyet Etkisinde Gelişen Türk Edebiyatı Döneminde dinî konular, Tanzimat Döneminde yanlış Batılılaşma, 2. Dünya Savaşı sonrası yabancılaşma, yalnızlık ve bunalım gibi konuların çokça işlenmiş olması, tarihsel dönemlerin sanata etkisi hakkında size neler düşündürmektedir? Görüşlerinizi açıklayınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Her dönemin kendine özgü koşulları vardır. Bu sebeple dinî, sosyal, siyasî, askerî hayat dönemsel olarak farklılaşabilir. Bu farklar da sanatsal metinlerde konu olarak karşımıza çıkabilir. Soruda belirtilen farklı konular da dönemlerin ayrı olmasıyla doğrudan ilişkilidir. Bu konulardan biri olan Kurtuluş Savaşı milletimizin bağımsızlık mücadelesiydi. Böyle önemli bir olayın metinlerde ele alınması dönemin ruhuyla yakından ilgilidir.

4. Okuduğunuz metin, tarihî bir dönemi anlatmaktadır. Yazar, bu dönemi anlatırken orta oyunu sanatçısı Tevfik ve onun kızı Rabia’yı başkahramanlar olarak seçmiştir. Siz de İstanbul’un fethedildiği yılları anlatan bir roman yazacak olsanız sizin başkahramanınız kim olurdu? Bu tercihinizin sebebi nedir?

  • Cevap: Olası Cevaplar: Benim kahramanım Fatih Sultan Mehmet olurdu. Çünkü İstanbul’un fethi sırasında Osmanlı Devleti’ni yöneten ve orduya komuta eden kişi oydu. Savaşla ilgili en önemli kararları o alıyordu. Fethin bütün sorumluğu onun omuzlarındaydı. Böyle büyük bir sorumluluğu taşıyan kişi olduğu için benim kahramanım Fatih Sultan Mehmet olurdu.
    Benim kahramanım Ulubatlı Hasan olurdu. İstanbul’un fethinde çok büyük kahramanlık gösterdiği, surlara sancağı diken ilk kişi olduğu için ve savaşı bir askerin gözüyle göstermek istediğimden onu tercih ederdim.

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 310 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!