Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 342

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 342 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 342

2. Yazarın anlatımda soru cümlelerine başvurmasının nedeni ne olabilir? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Metindeki soru cümleleri metne konuşma havası katmış, ifadelerin daha içten olmasını sağlamış ve okuyucuyu konu hakkında düşünmeye yönlendirmiştir.

3. Metinde daha çok öznel yargılar mı, nesnel yargılar mı bulunmaktadır? Metinden örnek bir cümle ile açıklayınız.

  • Cevap: Metinde daha çok öznel yargılar kullanılmıştır. Örneğin, Sahibinin en mahrem dostu olan, bileğinde nabzının atışına arkadaşlık eden, göğsünün üstünde bütün heyecanlarını paylaşan, hülasa onun hararetiyle ısınan ve onu uzviyetinde benimseyen yahut masasının üstünde, gün dediğimiz zaman bütününü onunla beraber bütün olup bittisiyle yaşayan saat, ister istemez sahibine temessül eder, onun gibi yaşamağa ve düşünmeğe alışır. cümlesi, öznel bir cümledir.

4. Şöyle bil ki, ahilik ince yoldur ve de çetin bir yoldur ve de gayet sarp bir yoldur. Yüreğine, bileğine güvenmeyen girmemek gerekir. Çünkü yüceleyim derken batağa batmak vardır. Yolumuz anlamaklık yoludur ve de inandırmak yoludur ve tutmaklık yoludur. Töreleri tutmağa gücün yeter mi? Yüreğin ne demekte?
Kemal Tahir, Devlet Ana

Hiçbir şeyin birbirini tutmadığı ve her şeyin en şaşırtıcı şekilde birbirine bağlı olduğu bir dünyada, bilmediğimiz bir yerde kopan bir fırtınanın getirdiği enkazdan yapılmış bir panayırda imi- şim gibi yaşamaya başladım. Bu fırtına nerede kopmuştu? Hangi tuhaf ve zıtlarla dolu âlemleri yağma etmiş yahut nasıl karmakarışık bir armadayı didik didik böyle savuşturmuş ki bize kadar getirip önümüze yığdığı şeylerin hiçbirini asıl kendi çehrelerinde tanımamıza imkân yoktu.
Ahmet Hamdi Tanpınar, Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Yukarıda verilen iki metinden hangisinin sizi daha çok etkilediğini göz önünde bulundurarak üslup-okuyucu ilişkisini anlatan kısa bir yazı yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Üslup bir yazarın imzasıdır. Kimi yazar eserinde sade bir anlatım tercih ederken kimi yazar da süslü bir anlatıma başvurur. Okuyucu da farklı üsluplarla yazılmış eserlerden kendine uygun olanını seçer. Bazı okuyucular günlük dille yazılmış, kısa cümlelerin kullanıldığı eserleri tercih ederken bazı okuyucular mecazlı sözlerle süslenen, benzetmelerin ağırlıkta olduğu, uzun cümleleri barındıran eserleri; bazılarıysa samimi bir üslupla yazılan akıcı eserleri okumaktan hoşlanırlar.

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 342 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!