Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 430

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 430 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 430

a) Okuduğunuz metin kısaltılıp beş ayrı paragrafa ayrılarak numaralanmıştır. Her bir paragrafta anlatılmak istenen düşünceyi aşağıdaki tabloya bir cümle ile yazınız.

  • Cevap:

b) Tablodaki yan düşüncelerden hareketle metnin ana düşüncesini yazınız.

  • Cevap: Edebiyatçılar her yaşta bencilce ve tutarsız davrandıkları için bir edebiyat dünyasından/âleminden söz edilmesi mümkün değildir.

2. 5. paragrafta yer alan düşüncenin tersini savunan bir paragraf yazınız.

  • Cevap: Bu yazıyı yazma amacım bazı sorunları göz önüne sermektir. Toplumumuzda elbette ki farklı düşünen edebiyatçılar da vardır. Dileğimiz odur ki bu ahlakta olan edebiyatçılarımız çoğalsın ve gençlerimiz de onların yolunda yürüsün. Bizim görevimiz farkına vardığımızı fark ettirmek. Gerisi siz değerli okuyucularımıza kalmış.

3. Yazarın son paragrafta yazdıklarına katılıp katılmadığınızı gerekçesiyle yazınız.

  • Cevap: Yazara katılıyorum. Bu durum insani bir zaaf olmakla beraber eğitimle ve etik değerlerin aktarımıyla giderilebilecek bir durumdur. Yazara katılmıyorum. Çünkü bazı sanatçılar gerçekten çok bencil ve kibirli olabilmektedir.

4. Tanınmış bir edebiyatçı olduğunuzu ve bir eleştirmenin sizin hakkınızda okuduğunuz metne benzer bir yazı kaleme aldığını düşünün. Tepkiniz nasıl olurdu?

  • Cevap:

→ Eleştiri gelişmenin en önemli anahtarıdır. Eleştiriye tahammül edemeyen insanlar hiçbir zaman kendini geliştiremez. Yazdıklarının doğru olup olmadığını kendimde test ederim. Doğruysa da gereğini yaparım.
→ Eleştirilmeyi hiç sevmem. Ben de onu eleştiririm.
→ Önce kendine bak, derim.
→ Bir daha onunla konuşmam. Onu yok sayarım.

5. Toplumumuzun eleştiriye bakışı ile ilgili düşüncelerinizin yer aldığı bir paragraf oluşturunuz.

  • Cevap: Toplum olarak eleştiriye sıcak baktığımızı söyleyemem. Toplumumuzda eleştiri sözcüğüne karşı ciddi bir alerji olduğunu düşünüyorum. Bu durum yediden yetmişe kadar her kesimde gözlemlenebilmekte. Ancak eleştirinin olmadığı yerde gelişme ve ilerlemenin de olmayacağı açık bir gerçektir. Eleştiri ister olumlu ister olumsuz olsun kişiyi daima geliştirir. Bu yolla olumlu olanların tekrarına kapı açılırken olumsuz olanların da düzeltilmesi sağlanır.

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 430 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!