Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 486

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 486 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 486

1. Roman benzetmeyi uygun görürseniz bir maratondur… Uzun soluk isteyen; başladığın adımı bitiş çizgisindeki o en son uygun bir ölçüde ve sürekli olarak yenilemek fakat ilk adıma ters düşmemek üzere yenilemek ve muhakkak yarışı kazanmak zorunda olduğun bir uzun mesafe koşusudur. sözü roman hakkında size neler düşündürdü? Açıklayınız.

  • Cevap: Romanın uzun soluklu bir yazma eylemidir. Yazar, romanı yazarken kurguda yer verilen ögelerin değişim ve gelişimini bir- biriyle çelişmeyecek şekilde anlatmalıdır. Romancı ilk düğmeyi iliklediği yerden romana devam etmelidir. Yazar bütün süreçleri göz önünde bulundurarak kurguyu yapmalıdır. Romancı, olaylar arasındaki ilişki doğru kurgulamalı, tekrara düşmemeli ve ipin ucunu kaçırmamalıdır. Romanın başından sonuna kurguda, olayda ve kişilerde tam bir kontrole sahip olmalıdır.

2. Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun yazarın sorduğu soruya verdiği cevapları göz önünde bulundurarak mülakatın yazılış amacı ve hedef kitlesi hakkındaki düşüncelerinizi ifade ediniz.

  • Cevap:

Muhtemel Cevap: Mülakat tanınmış veya alanında söz sahibi bir kimsenin belirli konulardaki görüşlerini öğrenmek amacıyla o kişiyle buluşma, görüşme demektir. Mülakatın amacı o konu ile ilgi insanların akıllarındaki sorulara cevap bulmalarını sağlamak ve mülakat yapılan kişinin konuya dair düşüncelerinin açıklanmasıdır. Bu nedenle okuduğumuz metin edebiyata ve romana ilgi duyan insanların merak ettiği ve Türk romancılığının başarılı romancılarından olan Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun sanatına dair bilgileri içerir. Bu da metnin yazılış amacına ve hedef kitlesine uygun düşmektedir

3. Bu metni okuduktan sonra Mustafa Necati Sepetçioğlu’na dair sizde nasıl bir kanaat oluştu ve Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun herhangi bir eserini alıp okuma isteği uyandı mı? Niçin?

  • Cevap:

Muhtemel cevap: Öğrenci okuduklarından hareketle yazar hakkında oluşan düşüncelerini ifade eder. Yazara ait bir eseri metindeki hangi sebepten dolayı okumak isteyip istemediğini belirtir.
Olumlu cevap: Yazar, derin bir kültüre ve geçmiş ile geleceği harmanlayan bir karaktere sahip. Sürekli kendini yenileyen, kendini tekrarlamayan biri. Bu sebeple yazar hakkında bende olumlu bir izlenim oluştu. Bu özelliklere sahip bir yazarı ve eserlerini merak ettiğim ve tanımak istediğim için okumak isterim.
Olumsuz cevap: Yazarın kurduğu cümleler çok uzun ve cümleleri anlamak zorlaşıyor. Bu nedenle yazarın eserlerini okumak istemiyorum

4. Bir şair, roman veya hikâye yazarıyla mülakat yapmak isteseydiniz kimi seçerdiniz? Niçin?

  • Cevap: Muhtemel Cevap: Ben Ahmet Hamdi Tanpınar ile yapmak isterdim. Ona, Huzur ve diğer romanları ile ilgili sorardım. Zira huzursuzluğun romanını nasıl yazdığını öğrenmek isterim. Hayatının eserlerine nasıl yansıdığını, eserlerindeki kahramanlardan hangisinin hikâyesini iştiyak ile anlattığını, eserleriyle bir mesaj verip vermediğini, hangi eserini yeniden yazmak isteyebileceğini sorardım.

5. Bu mülakatı okuyan bir okurun, “yaşamakla yazmak arasındaki ilişkiyi” nasıl değerlendireceğini açıklayan bir paragraf yazınız.

  • Cevap: Muhtemel Cevap: Yazar olmak belli bir birikime sahip olmayı gerektirir. Bardak dolmadan taşmayacağı gibi bir kişinin yazabilmesi için belli bir birikime sahip olması gerekir. Kişinin kültürü, görgüsü yanında yaşadıkları da yazacaklarını etkiler, şekillendirir. Bir yazarın yazdıklarında geçmiş deneyimlerinin izlerini görmek mümkündür. Çünkü insan duygusal bir varlıktır. Okuduklarıyla elde ettiği bilgi birikimi, kültürü kendi hayat tecrübesinden geçirerek aktarır. O yüzden insan yaşadığını yazar. İyi bir romancı olmak için belli bir birikime sahip olmak gerekiyor. Tecrübeler, farklı yaş aralıkları olaylara bakış açısını ve olayları yorumlama yetisini etkiliyor.

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 486 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!