“11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 215 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 215
Soru: 12) Herkes gücü yettiğince birbirine yardım eder, bundan yüksünmezdi. Bu cümledeki anlatım bozukluğunun sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çatı uyumsuzluğu
B) Nesne eksikliği
C) Özne eksikliği
D) Tamlama yanlışlığı
E) Gereksiz yardımcı fiil kullanımı
Cevap: C
Soru: 13) Duygu ve düşüncelerimizi karşımızdakine aktarırken kurduğumuz cümlelerin açık ve anlaşılır olması, gereksiz unsurlar taşımaması, çelişkili anlatımlardan uzak olması ve dil bilgisi açısından doğru olması gerekir. Cümlelerimiz bu özellikleri taşımadığında anlatım bakımından bozuk olur, iletişim tam olarak gerçekleşmez. Buna göre aşağıdaki cümlelerden hangisinde herhangi bir anlatım bozukluğu yoktur?
A) Elimize geçen fırsatları kötü değerlendirdik.
B) En başta oturan öğrenci, gözlerinden yaşlar akıtarak ağlıyordu.
C) Son derste Yahya Kemal’in kendine has ve özgün şiirlerini inceledik.
D) Yasanın yararlı olabilmesi için bir an önce uygulanması gerekiyor.
E) Öğrencilerin çekimser davranmalarının nedenini bir türlü anlayamıyordu.
Cevap: D
Soru: 14) Konuşurken ya da yazarken düşüncelerimizi tam olarak ifade edebilmek için sözcükleri anlamlarına uygun kullanmalıyız. Aksi hâlde düşüncelerimizi iyi anlatamayız hatta yanlış anlaşılabiliriz. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, sözcüğün yanlış anlamda kullanılmasından kaynaklanan bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Rüzgârın yardımıyla yangın daha da genişledi.
B) Ayasofya’yı görüp de ona hayran olmamak mümkün değildi.
C) Yaşadığı sürece kimse yardım görmemişti.
D) Kızılay’ın gönderdiği yardım Afrika’ya ulaştı.
E) Gölgesi tavana vuran Mehmet Ali’nin yüzüne bakıyorsun.
Cevap: A
Soru: 15) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktanın kullanımıyla ilgili yanlışlık yapılmıştır?
A) Bölümümüzün açılışını üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Hakan Bey yapacakmış.
B) Uzmanlara göre yaklaşık 5 km. tempolu bir yürüyüş, 1 saatte 400-500 kalori kadar yağ yaktırır.
C) Romanın 15. sayfasında Ahmet Bey, Fevzi’nin sınıfından bir öğrenciyi odasına çağırdı.
D) Sokağa çıkma yasağının başlayacağı ilk gün marketler 09.00-14.00 arasında açık olacak.
E) Uzaktan eğitimin 31.05.2020 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.
Cevap: B
11. Sınıf Ata Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 215ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok