Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 213

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları

“11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 213 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 213

Soru: Aşağıdaki cümlelerde bulunan anlatım bozukluklarını tespit ediniz. Cümlelerin doğru şeklini alttaki yazma alanlarına yazınız.

1. Yeni kaydolan öğrenciler bu kadar çekimser davranması normaldir.

  • Cevap: Yeni kaydolan öğrenciler bu kadar çekingen davranması normaldir.

2. Okulu bitirince öğretmen olarak doğduğu kasabada çalışmaya başladı.

  • Cevap: Okulu bitirince doğduğu kasabada doktor olarak çalışmaya başlar.

3. Bahçe sahibi gelince yavaş yavaş kaçıverdik.

  • Cevap: Bahçe sahibi gelince hemen kaçıverdik.

4. Ailesi istedi diye başka bir şehre taşınan komşularına yardım ediyordu.

  • Cevap: Ailesi istedi diye taşınan komşularına yardım ediyordu.

5. Kardeşini bulmak için bir aşağı bir yukarı çıkıyor.

  • Cevap:  Kardeşini bulmak için bir aşağı inip bir yukarı çıkıyor.

Sıra Sizde

Soru: Aşağıdaki metinde bulunan kesme, tırnak ve üç nokta işaretlerinin kullanım amaçlarını defterinize yazınız.

Bu sabah bulutsuz, ıpıl ıpıl, mavi bir gök vardı sığırın üstünde. Yel biraz hafiflemiş, soğuk kesilmişti. Güneş doğar doğmaz Kısrak’ın sırtına yapıştı. Bir hoş oldu at. Sanki yüreğine kürek kürek hayat atıyorlar, dirilik atıyorlardı… Bir kişneme doldurdu içini. Dayanamadı, kişnedi. Atlar durup ona baktılar. Çoban, “Doru’nun zabınlığına aldanıyor İbraam. Daha bu kısrak on yıl atlık eder adama” diye söylendi.

  • Cevap:

Kesme işareti (’): Özel isimlere gelen ekleri ayırmak için kullanılmıştır. (Kısrak’ın, Doru’nun)
Tırnak işareti (“ ”): Doğrudan alıntı olan çoban sözünü göstermek için kullanılmıştır.
Üç nokta (…): Sözün devam ettiğini veya duygusal bir etki yaratmak için anlatımın yarıda bırakıldığını belirtmek amacıyla kullanılmıştır.

Kalemin İzinden

Soru: 1) Her hangi bir dikdörtgenin kenarlarına rakamlar koymakla hiçbir şey eldeedemezdim başka bir şey bulmak lazımdı, bursaya konyaya kadar gittim. İstanbul Camilerini dolaştım, bütün kapı şekillerine baktım fakat hiçbiri benim işime yarayacak şeyler değildi, daha doğrusu hepsi düzgün iyi işlenmiş dikdörtgenleriyle harikulâde şeylerdi. Amma benim aradığıma cevab vermiyorlardı. Metindeki yazım yanlışlarını tespit ediniz. Kelimelerin doğru biçimlerini verilen yazma alanına yazınız.

  • Cevap:

Her hangi → Herhangi

eldeedemezdim → elde edemezdim

bursaya → Bursa’ya

konyaya → Konya’ya

cevab → cevap

Soru: 2) Sokakta gün boyu bağrışmalar, çağrışmalar ( ) Yorulmak nedir bilmeyen bir yığın çocuk ( ) Ne gürültülü bir yermiş burası ( ) Yukarıda yay ayraçla belirtilen yerlere uygun noktalama işaretlerini yazınız.

  • Cevap: Sokakta gün boyu bağrışmalar, çağrışmalar (!) Yorulmak nedir bilmeyen bir yığın çocuk () Ne gürültülü bir yermiş burası (!)

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 213 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
confused
0
unlike
0
angry
1
love
1
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!